Почетком недеље сам био на ручку са шефом савета за безбедност у Српској десници Браниславом Пухалом, некадашњим шефом обезбеђења Ратка Младића и Дарком Младићем, сином поменутог ратног великана којег је Пухало успешно чувао од 1992. до 2002. године. Том приликом сасвим не надано Дарку је позвонио телефон, био је његов отац.

Када је син оцу рекао да седи са Мишом Вацићем, креатором идеје из 2008. године, булевар Ратка Младића, легендарни командант је затражио да ме чује. Морам вам рећи да је велики Ратко снажног духа, да је умео да се и нашали и да још увек несмањеним жаром брине о свом народу. Током разговора изнео сам Генералу идеју да покренем акцију да му Срби који га поштују уплате за кафу на рачун за кантину у Хагу.

Генерал се одмах побунио и рекао да је боље да се уплати за народне куњихе на Косову и Метохији, објаснио сам да се у њих већ уплаћује континуирано са више страна, онда је предложио болесну децу, и деци се помаже, што држава, што народ смс-овима по потреби, онда је Ратко рекао дајте цркви, и ту сам рекао да се даје по својој савести, да Богу хвала се дижу цркве и биће их све више. Онда је рекао немој Мишо од народа тражити, нема. Ја сам одговорио да Београд врви од џипова, да сви данас летују авионима, има народ, уосталом не мора свако много дати, довољно је да милион Срба уплати по 200 динара не више и велика порука биће послата тлачитељима који воде казамат за сатанизацију Срба.

На крају је Генерал Младић пристао, али са искључивим условом, да средства која њему легну на затворски рачун подели са преосталим Србима у Хагу. Ту смо се сложили. Срце ми је заиграло, колико је велики наш генерал и како прво мисли на све друге. Циљ ове акције није само симболично помоћи наше јунке неправедно утамничене, већ пробудити солидарност и понос у народу. Као да се заборавила национална солидарност, за оне којима дугујемо сви много, своју слободу, понос, достојанство а добар део Срба и своје животе.

Зато мислим да ће ова акција имати више среће да пружи сваком ко у њој учествује дал са 100 динара или са 1000 динара, јер му омогућава директно солидарисање са нашим неправедно прогоњеним ратним јунацима, бранитељима Српства. С тога ни једна сума није мала, битно је учествовати, да виде душмани да хероји у Хагу нису заборављени и нису сами.

Упутство за уплаћивање на затворски рачун Ратка Младића је:

IBAN: NL82INGB 0705 0041 47
BIC: INGBNL2A
Account name: Min.van Veiligheid en Justitie 205/PI Haaglanden
Location: Den Haag
Additional info VN UNIT, 0011156, Mladic R

Мени је разговор са генералом пружио осећај части и поноса. Знам да ће сваком учеснику у акцији исти осећај дати.

Миша Вацић

Advertisements