Упитан за односе са Србијом, Kривокапић каже да је његов став увек исти, а то је – ако желите добро себи, морате желети добро и својим комшијама.

  • Поготово имајући у виду да велики број пријатеља, кумова, рођака, па и браће, живи у Србији – казао је Kривокапић.

Носилац листе коалиције За будућност Црне Горе Здравко Kривокапић очекује врло брзо договоре са друге двије опозиционе листе, Мир је наша нација и Црно на бијело како би што пре, можда за три седмице, Црна Гора добила нову Скупштину и Владу.

Kривокапић је додао да је су држави неопходне највише инстанце законодавне и извршне власти како би, како је рекао, послали поруку грађанима да су промјене неизоставне.

  • Да би се оне и десиле, морају се што прије формирати парламент и влада, која ће покушати да ријеши све горуће проблеме. Онда морамо да засучемо рукаве и обезбедимо оно што је најважније, да људи живе од свог рада, достојанствено, како би могли да дају доказ генерацији за коју ово све радимо, како би обезбедили да квалитет живота буде најбољи у Црној Гори – рекао је Kривокапић.

Он је додао да је европски пут Црне Горе приоритет, те да је неопходна експертска влада. Појашњава да је тог мишљења било и прије него што је ушао у политику, те да је то најбоље решење, јер када је криза у питању, а Црна Гора се налази у тешкој кризи, најбољи одговор могу да дају најквалитетнији и најкомпетентнији људи.

  • То не могу млади политичари, нити они у завршној фази каријере, већ само они који знају, имали су слична искуства, или негде у окружењу, иностранству, а спремни су да помогну Црној Гори – рекао је Kривокапић.

Kако каже, помало је изненађен, не због победничког резултата, већ због разлике која је мала, те да су пројекције и симулације рађене за излазност каква је била показивале да је требало да буде већа разлика између опозиције и власти.

  • Пре избора било је речи о наводно могућим немирима и инцидентима током дана за гласање, до којих није дошло, а Kривокапић каже да су они имали инсајдерске информације, да су такви сценарији били планирани: „Можда је најзначајнија реакција на дан избора била она када сам указао да они који су те сценарије правили треба да их задрже у својим фиокама, јер Црна Гора никоме не би опростила макар једну једину кап крви која би се пролила. То није вредно једне фотеље и мандата – наводи лидер коалиције За будућност Црне Горе.

Упитан за односе са Србијом, Kривокапић каже да је његов став увек исти, а то је – ако желите добро себи, морате желети добро и својим комшијама.

  • Поготово имајући у виду да велики број пријатеља, кумова, рођака, па и браће, живи у Србији – казао је Kривокапић.

По питању односа са Русијом, ситуација слична, као и када се ради о Србији – Црна Гора је највише извозила у Русију, а имала је највећи број туриста из те земље.

  • Сада правите исту ту политику, измишљате непријатеља где га нема и поентирате на неком политичком плану, који није природан. Желимо да са свима, а посебно великим силама, будемо у добрим односима и то ће сигурно бити стратегија нашег будућег рада – рекао је Kривокапић, и истакао да Црна Гора, као мала држава, није смела да дозволи себи луксуз да уводи санкције једној великој држави као што је Русија.

2 KОМЕНТАРА

Оставите Коментар