Од сутра грађани који имају радну обавезу и радни налог да могу да се крећу и у ванредном стању, могу да користе посебне линије градског превоза, изјавио је за ТВ Хепи председник Скупштине Београда Никола Никодијевић и нагласио да ће информација о томе вечерас бити истакнута на сајтовима Града Београда и ГСП.

То нису обичне линије градског превоза, већ коридорске линије помоћу којих повезујемо одређене делове града са оним највиталнијим установама које морају да функционишу у време ванредног стања, објаснио је Никодијевић.

Он је истакао да ће коридорске линије моћи да користе искључиво људи који имају радну обавезу и папир на основу којег могу да се крећу и у време забране кретања.

Имамо попис и адресе свих људи који раде у болницама, како бисмо могли да организујемо превоз, истакао је Никодијевић. Како је прецизирао, они који живе у Сопоту, Младеновцу, Гроцкој, Обреновцу и другим приградским линијама имаће посебне Ластине линије, а за градске општине биће организоване коридорске линије.

Наравно, здравствени радници се превозе бесплатно, лекари и сестре са лиценцом коју добијају од министарства, немедицинско особље, уз радни налог који ће важити и за друге грађане који имају радну обавезу, рекао је Никодијевић. Он је посебно нагласио да је потребно да послодавац издаје радни налог посебно за сваки дан.

  • Велики системи који имају доста запослених имају могућност да директно са ГСП-ом уговарају превоз својих радника – рекао је Никодијевић. Он је закључио да ће успешно функционисати и здравствени и комунални систем, уколико се сви буду придржавали датих упутстава.

Оставите Коментар