Руски политиколог и економиста Михаил Хазин објаснио је колико је вешто руски лидер Владимир Путин преузео иницијативу и почео да диктира своје услове Западу.

Западне земље планирале су да изврше велики и свеобухватан напад на Русију, надајући се да ће постићи њен потпуни колапс.

Међутим, руски председник Владимир Путин успео је да од њих преузме стратешку иницијативу и преузме контролу над ситуацијом, објашњава политиколог и економиста Михаил Хазин.

Kако је приметио експерт, чињеница да управо Москва сада диктира своје услове Западу и тера га да делује по сопственим правилима је безусловна победа Владимира Путина над Европом и САД ове године.

У складу са великим стратешким планом Запада, главни удар на Русију је требало да буде Украјина, која би у једном тренутку извршила војну агресију на републике Донбаса.

Тада би се, чекајући да Русија устане да заштити Луганску и Доњецку Народну Републику, западне земље укључиле у ситуацију унапред припремљеним санкцијама великих размера. У овој фази, према плану Запада, руска економија би била потпуно уништена за неколико месеци.

Међутим, додао је Хазин, председник РФ је успео да разоткрије намеру западних политичара и потпуно уништи њихове планове, наневши превентивни удар, спретно преузевши иницијативу са Запада.

Kао резултат тога, непријатељ, који није очекивао тако одлучне акције Москве, и био уверен да ће иницијатива у овој геополитичкој партији припасти њему, показао се дезоријентисаним и деморалисаним.

Управо због чињенице да је Владимир Путин успео да преузме иницијативу и спречи спровођење западног плана, он и даље успева да контролише ситуацију и управља њоме, чак и не уводећи озбиљне мере одмазде на санкције великих размера против Руске Федерације, нагласио је у закључку Хазин.

Поштовани читаоци, на нашем Телеграм каналу можете пратити наше најбоље вести као и оне које не објављујемо на другим мрежама због специфичног садржаја

Оставите Коментар