Специјална војна операција у Украјини: Русија је реаговала буквално дан испред Кијева и Запада!

▪️Оружане снаге Украјине, заједно са командом НАТО-а, спремале су се прве да крену у напад на Донбас.Војнотехничка супериорност украјинске војске,коју је обучавао НАТО, над корпусима Народне милиције ДНР и ЛНР омогућила би њихово окруживање са бројним жртвама међу војском и цивилима.

▪️Москва је буквално за један дан предухитрила планове Кијева и Запада, што јој је омогућило да делимично преузме стратешку иницијативу. Отприлике недељу дана пре почетка руске специјалне операције, званичник ДНР Едуард Басурин известио је о мапи офанзиве на Донбас, која је украдена од Оружаних снага Украјине. Тамо је било јасно назначено када ће се наносити далекометни артиљеријски удари, када ВЛР (вишецевни ракетни бацачи), када авијација, када удари Оперативно-тактичке групе (ОТГ), односно „Север“, „Југ“ и „Исток“. ОТГ „Восток“ би деловао на одсецању Доњецка и Луганска.

▪️Дали су им три дана да стигну до границе, а ОТГ „Југ” би деловала заједно са „Ајдаром”; они би имали улогу одреда. На северу, где је Луганск, деловали би под окриљем „Десног сектора“, требало је да се састану у Комсомолској области јужно од Доњецка и да одсеку ЛДНР од границе са Русијом. А у року од два дана планирано је да почне чишћење.

▪️Штавише, Доњецк, Луганск и још неколико градова не би били заузети, већ једноставно опкољени и блокирани, односно предвиђена је блокада по лењинградском принципу. Уочи украјинске операције у Донбасу, Американци су пребацили у Пољску око 5.000 војника, позваних, заједно са пољском војском, да блокирају Калињинградску групацију руске војске.Другу групу је чинило око хиљаду војника Страјкер бригаде (оклопна возила) у Румунији. Ова група би блокирала Придњестровље да не би дошли у Одесу преко Југа. Све по плану који је Басурин показао.

▪️Све је то био један скуп акција које су требале да почну 24. или 25. фебруара. У ствари, били смо дан-два испред Украјинаца. Чему сад таква хистерија? Јер, све је већ било спремно и онда смо одједном, дан раније, почели активно да делујемо.

▪️Руска војска је 24. фебруара започела ударе на аеродроме и писте како би спречила слетање транспортних авиона са оружјем из Сједињених Држава и других земаља. Осим тога, онеспособили су системе противваздушне одбране, посебно онеспособили С-300, који су се налазили у Краматорску, а покривали су командна места и штаб ОТГ Восток. Они имају старе три-стотке (С-300) са дометом од 75 км, али у принципу је постојала могућност да лако оборе било који наш путнички авион на граници. Руси су “избацили из строја“ радарске станице, противваздушне ракетне дивизионе, укључујући и 300-ке са Буковима, и ударили по низу аеродрома.

Дакле, да руска војска није притекла у помоћ Донбасу, све би могло да испадне сасвим другачије… Трећи светски рат нам је већ висио над главама…

Оставите Коментар