Када би власт у Србији могла да бира ко ће јој бити опозиција, не би могла изабрати бољу од оне која то већ јесте. Овако компромитована и корумпирана опозиција нема никаквог изгледа на успех, сем ако јој у борби за власт не помогну странци, па и то са тешком муком.

Свесни свог лошег рејтинга у народу, опозициони лидеру су покренули протесте широм Србије, истурајући у први план појединце из НВО сектора, глумце, познате јавне личности и мање познате политичаре.

Одабир оних који би требали да буду препознатљиво лице протеста је запрепашћујуће лош, заправо катастрофалан. Јелена Анасоновић се састаје са особљем америчке Амбасаде у хотелу Хилтон. Дашко Милиновић, новинар који на Твитеру под именом Запад Тодоровић пише најгоре увреде на рачун српског народа и православних светиња. Сергеј Трифуновић, глумац који се извињава хрватским хулиганима што су претукли српске ватерполисте. Милојко Пантић који сматра да у Србији морају да живе искључиво Србијанци, а да Срби не смеју причати о Јасеновцу. Скупљени са „штапа и канапа“ више чине штете опозицији и протестима него користи.

А на врху овог леденог НВО и политичког брега стоји Мариника Тепић. Румунка из Панчева удата за Србина из Темерина. Мариника је до сада променила седам партија ЛСВ-ДС-ПСГ-ДЈБ-ЛДП-НС-СДС, и сада је једно од “заштитних“ лица протеста. Пре уласка у политику, радила је као новинарка НДНВ (Независног друштва новинара Војводине) које је основао Динко Грухоњић са својим другаром Недимом Сејдиновићем из Тузле. Динко је родом из Бањалуке од оца Бошњака и мајке Хрватице. И Недим и Динко су као “стари Војвођани“ ватрени заговорници војвођанске културне посебности и често не умеју да контролишу своју србофобију.

Тако је Динко писао како српска деца из Новог Сада, која бацају петарде за Новогодишње празнике заправо вежбају да “доврше кољачки посао својих очева“. О Србији Динко пише да је то земља којој је потребна денацификација, попут оне коју је нацистичка Немачка прошла након Другог светског рата. За Динка је, без сумње, Србија геноцидна земља, а Срби су нацисти. Ништа лепше о Србима и Србији не пише ни његов другар Недим Сејдиновић на кога се званично води војвођанско новинарско удружење.

Њихову новинарску школу је прошла Мариника Тепић, док се још презивала Чобану.

Мариника касније као политичарка и секретарка за спорт и омладину при Влади Војводине покушава да уведе сексуално образовање, као пилот пројекат, у неких десетак средњих школа у Војводини. Тај и такав пилот пројекат је садржао отворено пропагирање хомосексуалне идеологије.

Да не би било забуне, Мариника, Недим, Динко, Дашко и остала екипа садашњих коловођа протеста се познају лично већ деценијама. Нису њих ујединили протести, већ пројекат изградње војвођанског идентитета. Пројекат који је по свему сличан ономе који спроводи антисрпски режим Мила Ђукановића у Црној Гори.

У ту сврху Дашко и Недим се отворено изругују српској традицији и православним светињама на Твитеру.

Мариника здушно обилази протесте по целој Србији, наводно забринута за стање грађана. Једино за сад избегава да учествује на протестима у Темерину. Месту у коме званично живи са својим мужем Миланом Тепићем.

Зашто?

Одговор је врло прост. Темеринчани добро знају за случај „туче“ и потом тужбе између Роберта Карана, коловође садашњих протеста у Темерину, и Мариникиног мужа Милана Тепића, а управо због Маринике.

Роберт Каран је инсценирао физички обрачун са Миланом Тепићем, некадашњим чланом општинског већа за спорт. Због ове наводне туче и повреда тужио је мужа Маринике Тепић, Милана али је изгубио судски спор због лажних оптужби. Каран је требао да плати одштету Милану Тепићу у узносу од 300 000 динара.

Проблем је што је Каран тип човека, коме, нико ко га познаје, не би поверио ни две нацртане овце на чување. Неко ко не уме да располаже ни својим ни туђим новцем, те је вечито у дуговима.

За време док је био председник СО Темерин 2014-2016 Роберт Каран је примао две пуне плате, што је супротно закону. Плату председника скупштине од 71.000 динара и плату у ЈП ,,Водовод и канализација“ Нови Сад од око 80.000 динара. Тада му актуелна власт није сметала.

Мада сви знају да Каран вечито кубури с парама, нико се не пита како је за време мандата као председник СО Темерин купио викендицу на Мртвој Тиси у Бачком Градишту.

У кући у којој станује, Роберт је био прикључен на дивље, на електро мрежу. Електропривреда му је искључила струју и теретила га за дуг од 140.000 динара. Каран се правдао да је то таштина кућа те да он наводно није знао да су на дивље прикључени на електро мрежу.

Мада је навикао да лагодно живи од политике, он просто није имао тих 300 000 динара да исплати на име лажне оптужбе за тучу и повреде које је наводно претрпео од мужа Маринике Тепић. Тако је Роберт Каран постао послушник својих дојучерашњих непријатеља. Уместо да плати одштету, која превазилази његове финансијске могућности, Каран је постао кооперативан и послушан народној посланици Мариники Тепић, те је данас истакнути локални опозиционар и вођа протеста против актуелне власти.

Роберт Каран је ватрени поборник протеста у Темерину, а по сведочењу његових пријатеља убеђен је да ће након смене актуелне власти управо он, захваљујући везама које има, пре свега посредством Маринике Тепић, постати нови председник општине.

Тибор Ковач