Народно предање казује да је кумство духовна светиња од које зависи породични и домаћи напредак. Кумови Мила Ђукановића ведре и облаче Црном Гором упоредо са њим.

Међу кумовина неприкосновеног владара Црне Горе су и Мевлудин Нухоџић који је клицу кумства посејао осамдесетих, посланик у Скупштини са почетка деведесетих, министар без портфеља, поново посланик, члан предсједништва ДПС-а са почетка двијехиљадитих, директор Управе за имовину, данас министар унутрашњих послова.

Други кум, Вук Рајковић био у пословима с нафтом, а потом, након приватизације, постаје члан УО Југопетрола, па власник фестивала Сунчане скале, а до 2008. године и председник УО Прве банке. Коју касније потреса низ скандала и малверзација. Власник предузећа Глобал Монтенегро који је основало Тим мобаил.

Још један Милов кум је бизнисмен Драган Брковић. Кроз више од две деценије уз Ђукановића узео је стотине милиона еура, стотине хиљада квадрата земље, од планина до мора, десетине хиљада квадрата стамбеног и пословног простора, подигао стотине милиона кредита. Власник је Вектре.

Ту је и Ђукановићев друг са кошарке, Веселин Баровић. Његов је Еурофонд преко којег поседује велики број предузећа и Солану која, као се процењује, вреди милијарду.

Кум је и Душко Бан, његова компанија ПроХоус, већински је власник Поморског саобраћаја, трајектне фирме из Каменара, која има монопол на фреквентној линији Лепетане-Каменари – рудник новца.

Ђукановић је био кум и на вјенчању Горана Ракочевића Сита – обрео се на позицији министра културе. Обављао функцију директора ТВЦГ, био је у управи Прве банке. Посланичку штафету предао сину Николи који је шеф полсаничког клуба ДПС-а.

Са Ратком Кнежевићем кумство је пошло по злу.

И Драган Беровић суоснивач Промонтеа првог мобилног оператра у Црној Гори је кум Мила Ђукановића.

Оставите Коментар