Председник Александар Вучић коментарисао је данас „случај Катаи“ и ситуацију у САД где данима букте нереди због бруталног полицијског хапшења Афроамериканца Џорџа Флојда.

О протестима у САД имала је мишљење и супруга српског фудбалера Александра Катаија, Теа која је на свом Инстаграм профилу оставила поруке због којих је њен муж брзином муње добио отказ из клуба у Лос Анђелесу.

Коментаришући Катаијев отказ, Вучић је рекао: „Какве везе његова жена има са тим како он шутира лопту. То само говори каква се хајка води против оних који нису против председника Америке. Та жена има право на свој став. Ако је починила кривично дело- гоните је. Ако није- не разумем о чему се ту ради“.

Теа Катаи је током тих протеста на својим Инстаграм „сторијима“ писала поруке као што су „ма, побиј го**а, бре!“ и аплаузима поздрављала слике у којима се аутомобили залећу у демонстранте.

Навијачи Галаксија су се одмах побунили, клуб је сазвао састанак и договорен је споразумни раскид уговора.

Вучић је иначе оценио да се води ужасна кампања у САД против председника Доналда Трампа.

Вучић је за ТВ Панчево, упитан за коментар тога што је САД престала да финансира Светску здравствену огранизацију, рекао да се у то не меша, јер Србија има солидна искуства са СЗО, што каже, не значи да је увек против Трампа.

„Напротив, ужасавам се кампање против њега у САД. То кроз шта пролази Трамп је права голгота. Погрешио или не, увек је крив“, приметио је Вучић.

Додао је да је полицајац који је убио Афроамериканца Џорџа Флојда ухапшен, као и други полицајци који то нису спречили, али да не знамо имена полицајаца који су тамо убијени у немирима.

„Та кампања говори да су лажни тржишно оријентисани либерални кругови спремни да уложе велики новац у кампању против председника САД и да се боре против њега свим недозвољеним средствима. То је скандал над скандалима“, рекао је Вучић.

Оставите Коментар