На друштвеним мрежама појавила се фотографија руског председника Владимира Путина настала у лето 2001. године.

Фотографија је настала пре 20 година, на пецању у Санкт Петербургу, а Путин је у друштву Жака Ширака, бившег француског председника.

То је уједно био и један од најпознатијих сусрета двојице лидера.

Лидери Русије и Француске током ове посете присуствовали су и концерту у Великој сали Санкт Петербуршке филхармоније.

После концерта, Владимир Путин и Жак Ширак састали су се у фоајеу Филхармоније са представницима Русије и Француске. Овај неформални форум назван је „Руско-француски дијалог о култури: прошлост, садашњост, будућност“.

Током разговора, руски лидер је потврдио спремност Русије да заједно са Европском унијом ради на стварању заједничког европског економског простора и подсетио да таква идеја припада француском председнику Шарлу де Голу, који је говорио о стварању Европе од Атлантика до Урала.

У оквиру руско-француског дијалога о култури пре 20 година, Владимир Путин и Жак Ширак разговарали су са директором Ермитажа, Михаилом Пјотровским, који је и данас на тој позицији.

Руски председник изразио је задовољство начином на који европске земље помажу у модернизацији Ермитажа. На крају неформалног форума, шефови две државе отишли ​​су на трг испред руског музеја, где их је дочекало стотине становника Санкт Петербурга и гостију из Француске.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар