У селу Врањ, код Тузи, оскрнављена је црква светог Василија Острошког, починиоци су наводно деца, па свештеник те цркве из тог разлога неће да поднесе кривичну пријаву, објавили су грађани на друштвеним мрежама

Црква је, према објавама на Твитеру, оскрнављена јуче на дан светог Василија Острошког, великог празника Српске православне цркве.

  • Синоћ је каменована црква светог Василија у Врању, Тузи, дакле, на велики празник. Поломљени су прозори, порушен инвентар и поцепан црквени барјак – наводи се у једној од објава на Твитеру.
  • Истина је, десио се инцидент, у питању су деца исламске вероисповести. Полиција је упозната са истим – пише у ретвиту и додаје:
  • Видим да је данас у 17 сати најављено неко окупљање испред наше цркве које по мени само може изазвати додатне проблеме. Разговором се може решити све.

Део црногорских медија пренео је да су ово недело починила деца старости око 10 година и да је то разлог због којег свештеник те цркве, отац Златко Васић, није хтео да подноси кривичну пријаву, пренео је Танјуг.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Црквена општина зетска саопштила је да су, према досадашњим информацијама, малолетне особе причиниле мању материјалну штету на Храму Светога Василија Острошког у зетском селу Врањ.
Поручили су да осуђују такво поступање, као и да надлежни парох у Парохији врањско-матагушкој, јереј Златко Васић, већ ради на решавању проблема.

Из Црквене општине зетске нагласили су да Црква „не стоји нити даје благослов“ за јавно окупљање које је најављено за данас у 17 часова у Врању, пренеле су „Вијести“.

  • Kористимо прилику да посебно подсетимо да је Свети Василије Острошки, коме је и посвећен овај Храм, био миритељ завађене браће и спона љубави међу свим народима и нацијама коме су притицали људи из свих вера и нација за помоћ и благослов, па нека тако буде и овога пута. Нека би Господ дао молитвама Св. Василија Острошког да овај Храм умножи љубав и уједини људе у љубави према Богу – закључује се у саопштењу.

Оставите Коментар