Данима смо сведоци вандалског и недоличног понашања самопрозваних „комита“ и ДПС присталица у свим градовима Црне Горе, али порука којом позивају на сутрашње скупове и протесте прелази границе.
Овакав вид обраћања је класичан позив на рушилачке демонстрације и сукобе. Наиме, уочи скупа заказаног за сутра „комите“ позивају све своје присталице да сви изађу на улице и да сваки град у Црној Гори „гори“.

Окупљања су заказана за данас, 11.04.2021. године, са почетком у 17х.

Они својим присталицама поручују „као никада до сад! Да гори сваки град!“.

  • Свака улица да се црвени од застава наше државе – истичу они.

Такође, медији блиски бившем режиму диеле вести о окупљањима сутра иницирајући тако да што већи број вандала ремети јавни ред и мир. Овим гестом ови медији дижу додатне тензије и стварају мржњу и поделе у народу.

komite

Ти медији откривају и тачну локацију окупљања код графита Kрста Поповића у 16х и покрет у 17х у прављење нереда и очигледно како они кажу паљење градова.

Више је него јасно да ово сјутрашње окупљање нема ноту мирног протеста већ иницирају потпуно рушење и демонстрације у градовима.

komite

Непознато је да ли ће МУП Црне Горе и министар Сергеј Секуловић реаговати на овакве кривичне поступке, јер очигледно је да се за сутра организују кривична дела ремећења јавног реда и мира, или ће као и до сад да се жмури на агресивне радње „црногорских комита“.

Такође, намеће се питање да ли ће се и овај пут припадници полиције Црне Горе опходити према њима као да имају посебан третман и да закон важи само за присталице бивше опозиције, садашње власти, који су се борили за своја право мирним путем.

komite

Ови скупови се свакако не могу назвати протестантским јер је огромна разлика између протестаната, примјер су људи који су тридесет година били присталице опозиције и окупљања ДПС патриота која и настају под утицајем ДПС активиста, који се заправо боре за наставак пуњења џепова њих и њихових ухљеба.

Leave a Reply