„Ни за једну политичку странку или покрет који учествује на изборима никада нисам дала потпис. Kао новинар чак и да се тата мој кандидује не бих му потписала листу“,каже за Данас новинарка Јелена Зорић , коментаришући то што се њено име, без њеног знања, нашло на две изборне листе – „Ћале, ово је за тебе“ и „Србија на Западу“.

Обзиром да су њени лични подаци злоупотребљени, а потпис фалсификован на две листе данас, она је, како каже, поднела приговоре Градској изборној комисији..

„Синоћ сам поднела захтев да званично добијем одговор ГИK-а да ли сам на некој листи. Уместо да као друштво сви извршимо притисак на полицију, тужилаштво и изборне комисије да овај скандал разоткрију до краја и пруже нам истину, забрињавајуће је да се данима нападају жртве овог кривичног дела, чак и чланови њихових породица, а хајци су изложени и чланови Градске изборне комисије који су злоупотребу открили“, наводи Зорићева за Данас.

Додаје да би било добро да они на чијим су листама фалсификовани потписи, баш попут нас чији су подаци злоупотребљени алармирају полицију, тужилаштво и остале како би се открила истина.

„Овај систем је толико контаминиран да се за исправне ствари сада морамо залагати сви, принципијелно, без обзира на међусобне несугласице – личне, друштвене или политичке“, наводи наша саговорница.

На питање да ли ће сама нешто предузети одговара да када јој Градска изборна комисија буде одговорила на захтеве и приговоре, поднеће и кривичне пријаве.

Да подсетимо чланови Градске изборне комисије Софија Мандић, Зоран Алимпић и Владица Илић објавили су данас на конференцији за новинаре низ нових неправилности које су утврдили на предатим листама за београдске изборе. Међу онима чији су се потписи, без одоборења, нашли међу онима које су предате у ГИK-у је и новинарка Јелена Зорић, глумице Бојане Маљевић чији се потпис нашао на листи Усаме Зукорлића, као и Софије Тодоровић из Иницијативе младих за људска права, чије је име лажирано на једној од листа.

Пре неколико дана чланови ГИK-а оркрили су да је бивши министар привреде Раде Баста предајући мањинску листу Градској изборној комисији, покушао да се домогне одборничког мандата и то као Буњевац.

Оставите Коментар