Стефан Младеновић, младић из Ибарске Слатине на Косову и Метохији, 15. септембра ове године постао је мастер правник. Проглашен је за студента генерације јер је имао све саме десетке.

Основне студије је завршио на Факултету безбедности Универзитета у Београду, а мастер студије на Правном факултету у Новом Саду, на којем је дипломирао са високим просеком и проглашен је за најбољег студента генерације.

Једино чему се Стефан нада да ће ускоро добити посао.

Овај младић за Kurir.rs је рекао да је од малих ногу имао жељу да иде управо овим стопама јер му је одувек била жеља да ради за своју земљу.

  • Одувек сам био лојалан, неки чланови породице су се борили за отаџбину, а неки и дали живот за своју земљу и то ме доста емотивно везује за моју земљу. Обзиром да се од малена суочавамо са различитим међународним снагама на Косову и снагама самозване републике Косово све ме то мало боли.
  • Жеља ми је да будем уз своју државу, зато сам и решио да се школујем у Београду на факултету Безбедности и да потом завршим мастер права, смер Унутрашњих послова. Хтео сам да уписем и докторске студије и још један факултет, ал за то немам довољно финансијских средстава – рекао је он и навео да само мајка прима плату јер је отац остао давно без посла у Дому здравља у Лепосавићу, па је и упркос здравствених проблема са кичмом почео дасе бави пољопривредом, тачније малинама.
  • Успели су родитељи тако да нас ишколују, сестра се удала и има дивног сина. Сваку годину сам завршавао и очистио пре рока у јуну. Нисам имао времена да маштам о летовању већ сам из Београда долазио кући и све до октобра са својима брао и радио малине. У Београду сам се увек трудио да очистим испите у семестру да бих преко омладинских задруга радио углавном тешке физичке послове – прича овај скромни младић, који наводи да ништа не би постигао да није имао подршку породице и родбине који му је дала кров над главом за време студија.

Како наводи, општина Лепосавић му је три године давала стипендију од 5.000 динара чиме је могао да плати мензу.

  • Трудио сам се да им све вратим својим радом, трудом и успехом – каже Стефан, који би волео да каријеру гради у Београду.
  • Очекујем да ће мој успех и будућност нас младих Србија препознати – рекао је за Kurir.rs.

С. Трајковић

Leave a Reply