Референдум у Македонији на којем се грађани опредељују „за“ и „против“ да та бивша југословенска република промени име у Северна Република Македонија, у складу са споразумом са Грчком и прикључењу НАТО и ЕУ, дожевио је тотални фијаско! Упркос досад невиђеној кампањи власти премијера Зорана Заева и невероватном притиску готово целе Европске уније, према проценама стручњака на референдум неће изаћи више од 35 одсто грађана!

Да грађани Македоније не желе да пристану на превару Зорана Заева и његових ментора из ЕУ, било је јасно одмах по отварању гласачких места, јер је према подацима Државне изборне комисије, до 9 ујутру гласачко право на референдуму користило тек 2,45% бирача.

Ништа боља ситуација за присталице НАТО и Зорана Заева није била ни у 11 часова, до када је на референдум изашло само око 8,1 одсто гласача.

Најновији подаци са гласања у Македонији показују да се низак тренд излазности на рефередум наставља, па је до 13 сати своје бирачко право искористило тек нешто више од 15 одсто пунолетних грађана.

Према проценама стручњака шансе да овај референдум, на коме би грађани „требало“ да се определе за улазак Македоније у НАТО и за наметнуту промену имена државе у Северна Република Македонија, успе практично не постоје јер на њега највероватније неће изаћи више од 35 одсто гласача.

Тако је занимљив податак да је недавно из непознатог разлога престао и да функционише интернет сајт Државне изборне комисије

Подсетимо, да би референдум успео потребно је да на њега изађе 50 плус један одсто грађана.