Католички бискуп у Великој Британији Ричард Вилијамсон изразио је подршку специјалној војној операцији Русије у Украјини и назвао Русију последњом препреком на путу јединственом светском поретку.

„Међу шефовима држава је само један иступио против сила зла. То није ни Борис Џонсон у Енглеској, ни Макрон у Француској, ни Драги у Италији. То је Владимир Путин. Можда он није анђео, нити светац, али је ипак разуман и веома храбар човек. И као лидер Русије он има могућност да стане на путу јединственог светског поретка“, рекао је бискуп Вилијамсон.

По мишљењу бискупа, „Руси се боре у Украјини, али не да униште Украјину“. У вези с тим, Вилијамсон је подсетио на речи Путина: денацификација и демилитаризација Украјине.

„Али глупа Европа слуша наређења САД и њихове покушаје да се сломи Русија“, истакао је католички бискуп.

Вилијамсон сматра да је следећи мамац криминалаца који владају светом – стварање вештачке глади и позвао Европљане да стварају залихе хране, док се још може купити.

„Измислили су трик са ковидом, измислили су трик са Украјином која је провоцира Русију од 2014. године. Русија је морала да се брани. Прави агресор није онај који нам се чини. Амерички агенти већ неколико година провоцирају Русију из Украјине“ рекао је он.

Истовремено, он се пожалио да је за многе Американце, који су углавном били хришћани, права религија сада политика, а „многи од њих из патриотизма желе да униште Русију, пошто је Русија последња препрека јединственом светском поретку“.

Оставите Коментар