Адолфо Мартинез проглашен је кривим и осуђен на 15 година јер је што срушио и запалио ЛГБТ заставу која је у јуну била на Уједињеној Христовој цркви у Амесу.

Мартинез каже како је уклонио заставу зато што сматра како црква не би требала подржавати ЛГБТ заједницу, преноси ЦНН полицијски извјештај.

„Била ми је част учинити то. Благослов Господа може чврсто заузети за његов свет против свих недаћа“, рекао је Мартинез.

Овај 30-годишњак суочен је с 15 година затвора након што је био проглашен кривим за злочин из мржње, узнемиравање и рецедивност у преступима. Мартинез каже како је крив и нема се намеру борити против оптужби зато што је „свесно, намерно и својевољно“ запалио заставу.

„Злочини из мржње према LBGTQ заједници озбиљна су ствар зато што наносе карактеристичну емоционалну штету жртвама и уносе страх у циљане заједнице. Сукладно томе, истинска правда требало би увек тежити рехабилитацији, помирењу и оздрављењу заједница“, рекла је извршна директорка LBGTQ организације „One Iowa“.

Она каже да њена организација разуме озбиљност злочина, али не схвата како тешка казна „испуњава било који од наведених циљева“.

„Наставићемо тежити правосудном систему који вреднује обнову више него кажњавање и помаже појединцима као што су Адолфо Мартинез да схвате штету коју су нанијели“, рекла је она.

Оставите Коментар