Катарина Поповић из Земуна и Марко Ђурђевић из Обреновца осуђени су јуче у Основном суду у Обреновцу на затворске казне јер су у децембру 2018. године године заклали пса и све то снимили камером и преко друштвене мреже Фејсбук уживо пренели ритуал клања несрећне животиње.

Пренос клања пса, који је био закључаног типа, гледало је 66 људи путем друштевене мреже Фејсбук, а покрет Левијатан дошао је до тог снимка и пласирао га уз кривичну пријаву.

Узнемирујући видео-снимак можете погледати овде.

Подсећамо, на монструозном снимку види се осуђени Марко који у изводи  сатанистички ритуал – убија пса да би принео жртву и изговара „Кефо зоте“.

Суд је припаднике ове деструктивне секте „Кефо-зоте“ Марка Ђурђевића осудио на девет месеци затвора, а Катарину Поповић из Земуна на седам месеци.

Катарина и Марко су после изрицања пресуде упућени на издржавање затворске казне.

О казни која је срамна за наш портал говорио је Павле Бихали у име Фондације за заштиту животиња Левијатан.

– Позивам све да потпишу петицију да се кривични законик у Србији промени у сваком случају, јер је ова пресуда срамотна. Шест минута и 46 секунди је клао пса без престанка, а то није казна за седам или девет месеци, већ за озбиљну хоспитализацију, озбиљан затвор и озбиљну робију. Оваква врста убиства су тежа него у неком криминалном свету где се убије човек због посла или слично. Начин овог убиства је сурова егзекуција која је испланирана са предумишљајем – каже Бихали.

Осуђени Марко Ђурђевић је на претходном суђењу изјавио како је морао да убије пса, јер је био уцењен убиством рођене сестре од стране секте што према мишљењу Павла Бихалиа, ипак није случај, ако се узме обзир да су се обоје смејали након првог суђења.

– Катарина је водила процес и објашњавала Марку  како и шта да ради како би Марко обавио своју иницијацију и како би био примљен у секту. Њих двоје су након првог саслушања смејали,  али сада верујем да им није баш тако смешно – каже Павле и додаје да је захвалан МУП-у Србије, јер на сваку дојаву из Фондације по налогу Тужилаштва припадници полиције излази на терен са комплетном опремом као да је убиство човека како и треба да буде.

Павле је са нама поделио и информације о секти „Кефо-зоте“, те истакао да она броји још 64 чланова са све врховном свештеницом на челу.

– Припадници секте се наравно крију, а члановима Фондације Левијатан су слали претње. Имамо информацију да је врховни вођа те секте заправо нашла своје ухлебљење у једној државној установи и да је по професији лекарка. Када будемо прикупили све доказе, наравно да ћемо однети у полицију – јасан је био Павле који  у име Фондацје Левијатан говори за Еспресо.рс.

Он подсећа да су непоредно после станистичког чина у насељу Железник нашли исписане исте симболе које користи секта “ Кефо – зоте“ и која је, како се сумња,  жртвовала седам, осам беба штенаца који су наслагани као бајадере.

Узнемирујући видео-снимак можете погледати овде.

– Ми смо поднели кривичну пријаву против НН лица, али још увек не можемо та два случаја да увежемо, али радимо на расветљавању злочина – рекао је Павле.

Иначе, чланови ове секте имали су, наводно, и свој сајт, али је он убрзо угашен. На њему су биле и илустрације са њиховим симболима. Стручни саветник у Саветодавном центру за секте Јања Тодоровић рекла је за Курир да није чула за „Кефо зоте“, али да у Србији постоје секте које злостављају и убијају животиње у обредима.

Димитрије Пастуовић, оснивач Удружења за заштиту од секти „Бедем“ и аутор више књига из ове области,  недавно је рекао за Курир да се о „Кефо зоте“ мало зна јер су то „самосталци“ који су под утицајем других секташких организација и њихових сатанистичких обреда и описао њих обред:

– Они закољу животињу да би пили њену крв или је поспу по “црном колачу”, а онда изговарају “Оче наш” наопачке. Снимак је више него ужасан, у питању је типични пример сатанизма и бојим се да ћемо у будућности тек имати таквих случајева. Опијати су саставни део оваквих ритуала, тако да су их починиоци сигурно конзумирали. Све је више самосталаца који гледају секташке ритуале путем друштвених мрежа. Они сада мењају облике и нису познати јавности, не морају да буду део неке веће и познатије секташке организације. Контактираћу стручњаке широм света да бисмо видели да ли неко зна нешто више о овој секти – рекао је Пастуовић.


Јелена Чабовић

1 KОМЕНТАР

  1. Мени је проблем више у томе што је животиња убијенс у сатанистичком ритуалу. Наравно да треба казнити било какву суровост и наношење непотребне штете животињи као и скарафне чунове макар кад се на јавном месту врше. Ипак чудно ми је да неко користи изразе који одговарају само у случаји људи, а не и животиња и чак као да изједначава људе и животиње. То није обро ако је тако. Иначе сматрам да треба бити строг према онима који убијају животиње без потребе и још више строг према онима који то раде због вршећи неке ритуале, поготову ако се то врши у част сатане који је свима познат као зли и симбол зла, а то бје довољно за друштвено и држабно .непријатељство према таквима, па макар и да никог физички неповређују, а очигледно повређују.

Оставите Коментар