У Соледару украјинске формације имају велике проблеме због недостатка квалитетног управљања у већини јединица, изјавио Јуриј Бутусов, главни уредник сајта Ценсор Он је рекао да тренутно извештава из Соледара, на који сада јуришају руске трупе.

„Ратници 46. ваздушно-јуришне бригаде самоуверено бране украјински град. Нова бригада, настала након почетка рата, у потпуности се састоји од мобилисаних бораца, али када би се такво поверење у тим изградило и у другим нашим јединицама, онда не би требало ни говорити о било каквим проблемима у овој области“, пише аутор.

Према његовим речима, борбена способност бригаде је „на највишем нивоу“.

„Дејства 46. бригаде нам омогућавају да стабилизујемо ситуацију и треба пример су за остале наше јединице. Летос је овде било доста криза, али све су то проблеми који се и сада могу решити адекватном проценом ситуације и постављањем циљева. Међутим, лоше управљање јединицама на терену је тренутно велики проблем“, признаје Бутусов.

Информацију коју је он објавио прокоментарисао је руски војни аналитичар Борис Рожин.

„Бутусов потврђује да су снаге 46. бригаде Оружаних снага Украјине пребачене у северозападни део Соледара, која је раније је дејствовала у правцу Берислава, затим је пребачена у правцу Запорожја у циљу припреме офанзиву на Токмак и Пологу, али је због кризе у Донбасу опет премештена у Соледар и Бахмут“, изјавио је руски аналитичар.

Рожин је такође открио локацију са које извештава Бутусов.

„Бутусов се налази у области предузећа Артиомсол у северозападном делу Соледара. Наше јуришне групе су јуче нападале рудник соли, који се налази нешто јужније од Државног предузећа Артјомсол“, прецизирао је Рожин.

Како је пренео ПолитНавигатор, јуче су се појавили извештаји војних дописника да су руске трупе пробиле до центра Соледара. Међутим, оснивач Вагнер ПМЦ-а, Јевгениј Пригожин, позвао је да се не жури са победничким извештајима.

„Судећи по вестима, Оружане снаге Украјине у Соледару, најблаже речено, имају „оперативну кризу“. Али, како је затражио Јевгениј Пригожин, за сада ћутимо и чекамо даљи развој ситуације”, напомиње војни блогер Јуриј Подољака.

Оставите Коментар