Радови на централној градској пијаци у Кикинди, који су предвиђени пројектом, у потпуности ће бити завршени до краја јула, док се усељење продаваца очекује у септембру.

Кикинда ће ускоро добити једну од најмодернијих пијаца у нашој земљи, укупне површине преко 3.000 квадратних метара, док вредност тог капиталног пројекта износи око 300 милиона динара. Предвиђено је да се заврши изградња свих објеката и да 130 тезги буде у потпуности наткривено.

  • У току су завршни радови на изградњи пијаце у Кикинди, али смо и даље у законским оквирима, јер је рок за завршетак радова 30. јун. До сада је било до померања рокова, а разлози за то су су објективни.

Задесила нас је корона, уведено је ванредно стање, дошло је до промена на тржишту, проблема са увозом и морали смо да ускладимо радове са новим условима пословања, како квалитет не би био доведен у питање-изјавио је помоћник градоначелника Кикинде Светислав Вукмирица.

Након што се постави лифт због којег је дошло до проблема приликом увоза, уследиће завршни радови на подовима, приступиће се изради штампаног бетона, тако да ће инвеститори завршити свој део посла, а усељење можемо да очекујемо септембра, рекао је Вукмирица. Пијаца ће имати свој паркинг и два улаза, а један је прилаз из пешачке зоне, чиме ће се избећи досадашње гужве.

  • Радови који нису предвиђени пројектом, а у надлежности су ЈП „Кикинда“, подразумевају изградњу паркинга и асфалтирање тротоара у улици Војводе Путника, као и део трга у улици Бранка Радичевића који ће бити реконструисан. Те радове завршићемо накнадно-додао је он.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

До сада је завршена комплетна прва ламела пројекта коју чине већ функционални локали из улице Војводе Путника. Друга и трећа ламела представља затворен простор предвиђен за зелену, млечну и робну пијацу, као и тржни центар са девет локала.

Један од највећих капиталних пројеката у последњих неколико децениј реализује се средствима локалне самоуправе и Управе за капитална улагања АП Војводине која учествује већим делом са око 250 милиона динара.

В. Н.

Оставите Коментар