Техничка фирма са Лонг Ајленда продала је кинеску опрему војсци САД, лажно тврдећи да су то производи америчке производње.

Федерални агенти су у четвртак ујутро ухапсили шест садашњих и бивших руководилаца и запослених у „Авентура технолоџиз“, ​​а након тога извршили рацију на седиште компаније. Агенти који представљају ФБИ, царину, ИРС и друге агенције учествовали су у рацији.

  • Како се наводи, оптужени су годинама лажно тврдили да је њихова опрема за надзор и обезбеђење произведена на Лонг Ајленду, узели су за то велике провизије, без обзира на ризик по националну безбедност наше земље, кријући да су уређаји направљени у Кини с познатим сајбер рањивостима – изјавио је амерички тужилац Ричард Донахју.

Овај случај изазива потрес широм САД јер је опрема смештена у разне видове оружаних снага.

„Авентура технолоџиз“ се представља као компанија која „дизајнира, програмира и производи“ безбедносне хардверске и софтверске производе за „владу, војску и фирме“. Компанија нуди фотоапарате и други хардвер за видео надзор, софтвер за препознавање лица и вештачку интелигенцију и мноштво опреме за скенирање, између осталих производа.

Оставите Коментар