Руководство Руске Федерације је у стању да извуче финансијску корист чак и пред санкционим притиском западних земаља. Овај закључак донели су аналитичари кинеског издања Соху.

Специјална операција коју је покренула Русија ради демилитаризације и денацификације Украјине у оквиру пружања помоћи народним републикама Донбаса изазвала је очекивану реакцију Запада.

САД и европске земље су одмах почеле да уводе санкције Москви. Због тога руска привреда није у лакој ситуацији. Али чак и у оваквом стању ствари може се развити потенцијални прилив вишка профита у руски буџет.

Аналитичари кинеског издања Соху виде три могућности за побољшање благостања Руске Федерације.

Пре свега, то је трговина енергентима. Последњих дана цене плавог горива убрзано расту. Тако је 7. марта цена хиљаду кубних метара гаса премашила 3.600 долара. Слична слика се запажа и са ценама нафте, која је скоро оборила рекорд из 2008. године.

Још једна шанса за Русију да заради је у снабдевању Запада пшеницом. Њена вредност је такође нагло порасла након што су водећи извозници – Русија и Украјина – обуставили испоруку.

Узимајући у обзир чињеницу да је сезона сетве у Украјини ове године под великим питањем, цене ће наставити да расту.

Трећи адут Руске Федерације је злато. „Злато се сакупља у просперитетним временима, а у тешким временима постаје чврста, наводи се у чланку Соху.

Руководство Руске Федерације добро је свесно вредности племенитог метала, кажу кинески новинари.

Из тог разлога се у њега активно улаже већ неколико година, а сада се може ставити у акцију. Правилно користећи расположиве могућности, Москва може да се осећа одлично чак и под санкционим притиском Запада.

Оставите Коментар