Успешно слетање на природни сателит Земље кинеске свемирске станице „Цханг’е-4“ довело је у питање веродостојност изјава америчке владе о летовима астронаута НАСА-е на Месец. Такве податке изнели су стручњаци из Kине.

Последњих година, Kина је постигла велики напредак на пољу свемирских истраживања, а програм Цханг’е је јасна потврда тога. У оквиру пројекта, кинески научници шаљу свемирске станице на Месец како би проучили површину природног сателита Земље.

Према речима кинеских аналитичара, пуштање у рад једне од ових станица довело је до прилично непријатних последица за Сједињене Државе – поново су на мети сумњи за лажно слетање на Месец. О томе су недавно писали новинари кинеског портала Соху.

  • Америчко слетање на Месец можда се заправо никада није догодило – пишу кинески новинари.

Аналитичари кинеског портала приметили су да је кинеска станица „Цханг’е-4“ успешно слетела на Месец, услед чега је лунарни ровер „Yуита-2“ почео да ради на површини Земљиног сателита. Услови у којима је морао да ради, поново су изазвали сумњу у истинитост речи америчке владе о њиховој чувеној мисији „Аполло“.

Према званичној верзији Сједињених Држава, у периоду од 1969. до 1972. године било је шест искрцавања америчких астронаута на површину Месеца.

НАСА је потврдила речи Вашингтона разним фотографијама и видео доказима на којима се виде први људски кораци на Земљином сателиту. Међутим, због великог броја недоследности и необичности, појавиле су се сумње у њихову истинитост. Постоји теорија да је снимак направљен у холивудском студију.

  • Температура на Месецу осцилира за 300 степени. Због тога кинески лунарни ровер мора периодично да прелази у стање мировања, јер технологија не може да издржи тако велику разлику. С тим у вези, Kина се запитала како су амерички астронаути издржали тако оштру климу, будући да је чак и Yуита-2 принуђена да обустави свој рад? Или је све то заправо била превара и амерички представници никада нису слетели на Месец – питају се кинески стручњаци.

Научници су прецизно израчунали време слетања астронаута и показало се да је у том тренутку Месец био на најповољнијој температури, али је то и даље било абнормално за људско тело.

У Сједињеним Државама тврде да су астронауте спасила јединствена свемирска одела, али постоје и додатна питања у вези са овим објашњењем. Чињеница је да су представници НАСА не тако давно признали да у наредним годинама не могу поново послати астронауте на Месец, јер би имали проблема с развојем свемирских одела погодних за рад у тако тешким условима.

Оставите Коментар