Ватерполо репрезентација Србије одиграће у среду (17.30) утакмицу 3. кола Еврокупа. На базену „Чаир“ у Нишу, снаге ће одмерити са Хрватском, а меч су најавили селектор Дејан Савић и капитен Филип Филиповић.

– Изузетан је значај не због резултата, већ ће бити ватрено јер у последње четири године разна финала и полуфинала смо одиграли. Имам састав од 15 играча, а одредићу пред утакмицу 13. Биће изузетна утакмица. Обе селекције су жељне играња и Нишлије ће моћи да уживају у представи. Румунија је аутсајдер и ово је борба за прво место. Није оно толико битно, зна се да у четвртфиналу идемо са групом у којој су Грци и Шпанци. Ово је увод у Светску лигу која је битна због визе за Олимпијске игре и свака екипа ће већ тада покушати да је оствари. Ровит је Ћук, Хрвати су без Бијача и Буљубашића, а сви остали су ту. Наша стратегија је да играо широм Србије и свуда су базени били испуњени до последњег места. Очекујем да тако буде и у Нишу и да атмосфера буде сјајна. Хрватска је светски првак и то довољно говори о њиховој снази – рекао је Савић, а спектакл је најавио и капитен Делфина Филиповић.

– Спектакл је у најави. Нишлије су то и заслужили јер су толико пута били сјајни домаћини на нашим утакмицама и стваралу су најбољу атмосферу. Позивам их да да присуствују нечему што нису до сада имали прилику да гледају. Најјачи су састави у оба тима и биће занимљиво. Прави је тренутак за проверу форме,  да видимо колико смо укомпоновани јер нисмо сви на истом нивоу. али знамо како се игра за репрезентацију.

Ово ће бити пети сусрет ове године. Хрватска је добила сусрете у Европа купу (2), Срби полуфинале ЕЛ у Барселони и реми на Светском купу у Берлину.

– Имамо одличне односе са Хрватима до уласка у базен. Разумемо се, дружимо ван игре. Али када се игра не штедимо се и зато понављам биће спектакл – закључио је Филиповић.

Иначе, Ватерполо савез Србије (ВСС) кандидовао се на Конгресу Светске пливачке федерације (ФИНА) у кинеском граду Ханџуу за организацију финалног турнира Светске лиге у јуну 2019. године. Град домаћин био би Београд, а коначна одлука биће донета на ФИНА бироу у петак. Србију у Кини представљали су председник ВСС Виктор Јеленић и генерални секретар Немања Маријан.