У КРЕМЉУ је одржана церемонија потписивања споразума о ступању нових територија у састав Руске Федерације.

Путин је рекао да је народ донео одлуку, и да је сигуран да ће Дума подржати улазак нових субјеката у састав Руске Федерације.

– То је воља милиона људи. То је њихово право, право на самоопредељење и право које је засновано на историјском јединству – рекао је он.

Минут ћутања за хероје

Руски председник је затражио да сви у сали устану у част, како је рекао, хероја специјалне војне операције, и одржан је минут ћутања.

– Несаломиви народ Донбаса, Запорожја и Херсона је рекао своје. Они постају наши грађани, заувек – рекао је Путин након чега је поздрављен громким аплаузом.

Апел Кијеву

Председник Русије је позвао „кијевски режим да прекине ратна дејства“.

– Избор народа у четири округа нећемо доводити у питање. Народ је донео одлуку. И данас кијевске власти морају да поштују ту одлуку. Само на тај начин можемо доћи до мира. Заштитићемо наш народ свим силама и учинићемо све да обезбедимо њихову безбедност – рекао је он.

Светла будућност пред четири региона

Путин каже да ће Русија кренути у реконструкцију нових региона, и да ће им бити обезбеђен приступ пензионим, здравственим и свим другим фондовима.

– Сада желим да се обратим свима који нас бране. Свима онима који су мобилисани или су се сами пријавили. Желим да објасним зашто ратујемо, и против кога. Наша браћа и сестре у Украјини су део нашег народа, и видели смо шта Запад спрема целом човечанству. Спустили су маске – каже он.

Русија је поново на ногама

Председник Русије је подсетио на безнадежне, хладне и гладне године деведесетих, али је рекао да се Русија уздигла.

– Запад је увек желео да разбије нашу државу. Не да им мира то што постоји велика држава са великим природним богатствима. Запад је спреман на све како би сачувао неоколонијални систем, и заштитио власт долара и технолошког диктата – каже Путин.

Западна хегемонија

Председник Русије истиче да Запад ствара вазале, поткупљује власти разних земаља, или их руши до темеља, ако се не потчине.

– Они желе за нас не слободу, већ да нас претворе у колонију. Хоће да разграбе све, а не сарадњу на једнаким основама. Угрожавају их наша култура и филозофија. Њима није потребна Русија, она је потребна нама – рекао је он.

Русија ће заштитити своје вредности

Владимир Путин је подсетио да ће Русија заштити своје вредности и своју отаџбину.

– Русија је велика хиљадугодишња држава. Запад је порушио принцип неповредивости граница. И сада на своју руку одређују ко има право на самоопредељење, а ко нема. Нема никаквог моралног права, слободе и демократије на Западу – каже председник Русије.

Лицемерни и лажљиви Запад

Путин каже да иако западне земље тврде да доносе демократију другим земљама, оне раде управо супротно.

– Они су лажљиви и лицемерни. Америка је једина земља у свету која је два пута бацила нуклеарну бомбу, на Хирошиму и Нагасаки. У садејству са Британцима су у рушевине претворили градове попут Дрездена и Хамбурга. Хтели су да заплаше наш народ и цео свет – каже он.

Диктат Америке се заснива на грубој сили и праву јачег

Руски председник истиче да су Американци бомбама засипали Корејанце и Вијетнамце, и дан данас окупирају Немачку, Јапан и Кореју.

– Англосаксонцима су мало санкције. Прешли су на диверзије, и изазвали експлозију на гасоводу Северни ток 2. Диктат Америке се заснива на грубој сили и праву јачег – каже Путин.

Економски блицкриг против Русије, али папир неће нахранити Запад

Запад води економски блицкриг против Русије, рекао је Путин, и додао да ипак постоје државе које су изабрале разумни пут сарадње са Русијом.

Руски председник је поручио западним земљама, говорећи о долару, да папиром никога неће моћи да нахране и да им је потребна храна.

– Слом западне хегемоније који је почео је незаустављив. Поље боја на које нас је позвала судбина је борба за наш народ, за велику историјску Русију. За будућа покољења, нашу децу. Морамо их заштитити од чудовишних експеримената. Данас нам је потребна консолидација целог друштва. Наше вредности су човекољубље и милосрђе – каже он.

– Са нама је истина, са нама је Русија – рекао је Путин на крају говора.

Након тога су представници Доњецке, Луганске, Херсонске и Запорошке области пришли Путину, и потписали документа о припајању Русији.

Референдуми у четири региона

Референдуми о уласку ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије одржани су од 23. до 27. септембра. На основу 100 одсто обрађеног материјала у ДНР је за уједињење с Русијом гласало 99,23 одсто грађана, у ЛНР 98,42 одсто, у Херсонској области 87,05 одсто, а у Запорошкој области 93,11 одсто.

Путин је прошле седмице рекао да ће подржати одлуку житеља Донбаса, Запорошке и Херсонске области. Украјина и западне земље не признају резултате референдума.

Оставите Коментар