Отказ који је ФK Звијезда из Градачца уручио капитену Дејану Поповићу због рођенданске честитке Републици Српској, диже све већу прашину у региону.

Поповић је на рођендан Републике Српске на „Инстаграму“ написао:

„Од Требиња до Мањаче заставе се исте каче, од Новога, па до Пала све је наше, Богу хвала. За тебе се борба водила жестока. Републико Српска, зјеницо из ока“.

У Звијезди, чији је капитен био, проценили су да због тога заслужује да га отпусте.

„После састанка Управног одбора поводом поступка играча и капитена Звијезде Дејана Поповића који је непримереном и непотребном објавом на друштвеној мрежи Инстаграм нарушио углед нашег клуба, Звијезда раскида сарадњу са овим играчем“, стоји у званичном саопштењу клуба.

На друштвеним мрежама покренута је иницијатива да се Поповићу нађе нови клуб, а први се огласио Раднички фудбалски клуб Нови Сад.

„РФK Нови Сад најоштрије осуђује шовинистички испад Звијезде која је отпустила капитена Дејана Поповића, само зато што је својој Републици Српској честитао рођендан. Овај поступак још један је доказ да су Срби у региону грађани другог реда и да ће свако патриотско осећање, без било каквог увредљивог призвука, бити санкционисано на најгрубљи начин, док је осталима све дозвољено, од дрона са заставом Велике Албаније, преко кукастог крста на Пољуду или нацистичког салутирања Џо Шимунића“, поручују из РФK Нови Сад.

„РФK Нови Сад зато нуди уговор, стан и храну Дејану Поповићу, који је остављен без хлеба само зато што се није стидео свог порекла и своје републике. Ми патриоте ценимо и на делима, а не само на речима и надамо се да ће овај фудбалер, који заслужује подршку целог српства, постати део жуто-плаве фамилије, где се вредности које он промовише негују и штите“, наводи се у саопштењу овог клуба.