У Црној Гори је у уторак серијом саопштења настављен једномесечни «рат» између одбеглог председника «Атлас групе» Душка Кнежевића и председника Црне Горе Мила Ђукановића.

У замешатељство се умешао и врховни државни тужилац Ивица Станковић, који је казао да се у Специјалном државном тужилаштву не води истрага о пословању Атлас банке, већ је формирано више предмета који се налазе у фази истраге, а односе се на проверу законитости послова реализованих преко рачуна отворених у Атлас и ИБМ банци.

 У току су три кривичне истраге које су формиране против укупно 90 физичких и 95 правних лица због кривичног дела стварања криминалне организације. Предмет ових истрага није пословање Атлас банке — рекао је Станковић.

На оптужбе Кнежевића да је Ђукановићу помогао да стекне први милион, реаговала је фирма «Капитал инвест», тврдећи да је он у том послу био само техничко лице, да би из Лондона стигао одговор да су Ђукановићу око обезбеђивања средстава које је Кнежевић положио на име гаранције за узети кредит помогли пријатељи из послова транзита цигарета.

Позивам Ђукановића да сам проговори о приватизацији «Телекома» и његовој улози, приватизацији ЕПЦГ са А2А и његовој улози, приватизацији болнице Мељине, да се позабави прањем пара у Првој банци и банкараским цунамијем који је почео повлачењем депозита из банака — рекао је Кнежевић, и поново припретио филмовима компромитујуће садржине.

Одбегло лице са потернице наставља са хиперпродукцијом класичних измишљотина, подметања и манипулација. Душко Кнежевић свакога дана бива ухваћен у новим лажима — саопштила је у уторак Ђукановићева ДПС, из које наглашавају да је Кнежевић сваки пут када се нека његова измишљотина демантује, као она да је Кнежевић платио Ђукановићеве трошкове са картице, одмах прелази на следећу.

«РЕЦИКЛИРАНИ СЛУЧАЈ ДУБАИ»

Кнежевић је заборавио да је још 2012. пласирао ову подметачину у опозиционе таблоиде, и да ју је сад само лоше рециклирао. Покушао је да пласира да је платио приватне трошкове боравка Ђукановића и некакве мистериозне особе у Дубаију — наведено је из ДПС, поводом тврдњи Кнежевића да је Ђукановићу платио одмор од 38.000 евра у Дубаију.

Advertisements