Председник „Атлас групе“ Душко Kнежевић тврди да је по налогу председника Црне Горе Мила Ђукановића платио 50.000 евра адвокату да извуче Станка Суботића Цанета из затвора у Москви.

Kнежевић каже да је тај новац исплатио из своје банке у Москви, а 50.000 евра му је касније вратио Ђукановић преко једне заједничке другарице.

„Тачно је да сам дао новац за Суботића. У том моменту налазио сам се у Вили у Ужичкој у Београду заједно са Милутином Мркоњићем, Борисом Тадићем и Микијем Ракићем, јер сам по Ђукановићевом задатку ишао тамо да СПС направи коалицију са ДС-ом како Војислав Kоштуница не би више био премијер“, рекао је Kнежевић за подгорички портал „Борба“.

Он каже да га око 21.00 час назвао Ђукановић, питао да ли хитно може да пошаље 50.000 евра неком адвокату у Москви за Станка Суботића и напоменуо да је то јако хитно.

„Позвао сам једног од службеника банке у Москви и наложио му да оде до банке и однесе паре из моје личне благајне, по инструкцијама које смо добили“, открива Kнежевић.

Он претпоставља да су га српске службе снимале током овог састанка у Београду и од тада Борис Тадић почиње са његовим прогоном.

„Тачно је и да сам заказивао састанак Суботића са Мирославом Мишковићем, јер ме је то замолио Ђукановић. Све у вези састанка сам договарао са Ђукановићем“, рекао је Kнежевић.

Он каже да није прихватио захтев Ђукановића да земљиште код Аеродрома у Београду, које се води на Суботића, „пребаци на себе“.