Протест у Београду, у маси примећујемо Бориса Тадића, бившег председника Србије и Демократске странке, а данас председника СДС-а и члана “Савеза за Србију”. Око њега велики број крупних момака, оштрих погледа и сумњивих прошлости. Међу њима примећујемо Николу Сандуловића, који их предводи. Kо је Никола Сандуловић? Шта он тражи на протестима у Београду?

Тешко је дати једноставан одговор на питање ко је Никола Сандуловић. Спомиње се још од деведесетих година, као телохранитељ Демократке странке који по сопственом признању учествује у обрачунима са полицијом и политичким неистомишљеницима. Такође, 1998. године био је члан Главног одбора Демократске странке. Поред тога што се бави политиком, члан је и Звездарског клана, на чијем челу је некада био Средоје Шљукић Шљука, све до убиства 27. септембра 2001 године.

Године 2006. на кућу Сандуловића у београдском насељу Сењак бачена је експлозивна направа. То није био последњи напад на њега. Четири године касније нападачи постављају бомбу под његов џип у београдском насељу Земун, где Сандуловић пуком срећом преживљава, с обзиром на то да је експлозивна направа постављена на место сувозача. У медијима је Никола Сандуловић тада означен као припадник Голубарске мафије. Такође је био и председник Голубарског Савеза Србије.

Истрага ће и даље бити ту, на протестима, у маси, пратити протесте и разоткривати организаторе, појединце и организације које учествују у њима и њихове скривене намере.