Епидемиолог и заменица директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановиц Батут”, али и ђак генерације, доктор наука и омиљена професоркадокторка Дарија Кисић-Тепавчевић изазвала је пажњу јавности као ниједан доктор са наших простора, али и региона.

Тренутно на функцији члана Кризног штаба у сузбијању и превенцији корона вируса, а извештавајући свакодневно јавност новим информацијама о текућој ситуацији у нашој земљи, докторка је, уместо знањем и стручним саветима, изазвала лавине коментара на рачун свог атрактивног изгледа.

Ипак, примитивне коментаре врло брзо су заменили они реални уз заслужно признање за њену струку и професионланост. Па су поред друштвених мрежа у њену одбрану стали како домаћи, тако и медији из региона описавши је као врхунског стручњака.

Др Кисић Тепавчевић наишла је и на огромну подршку јавних личности, а да је дама, показала је да није реаговала ни на једну увреду коју је примила на свој рачун као сексистички и шовинистички ударац у најгорем могућем моменту.

Ко је Дарија Кисић?

Дарија Кисић је још са 17 година избегла из ратом захваћеног Сарајева, а гимназију је наставила у Билећу, родном граду свог оца. Истицала се као најбоља ученица, а након школовања, са породицом се преселила у Београд где је завршила Медицински факултет. Магистрирала је из области епидемиологије.

Тренутно је заменица Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, али и, како је наведено, члан Кризног штаба у борби протов болести COVID-19.

М. Д.

Leave a Reply