Kо је истински патриота десничар, односно родољуб, конзервативац и традиционалиста у Србији, мора по природи ствари пристати на наш позив да се јавно обавеже да неће ни пре ни након избора ући у коалицију са партијама и покретима који признају тзв. Kосово, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
Према његовим речима, свака патриотска десна партија која се не одазове овом апелу Српске лиге није ништа друго до преварантска, политикантска и искључиво мотивисана својим приземним и себичним интересима, а не јасном српском идеологијом.

  • Питање будућег статуса Kосова и Метохије је алфа и омега савременог српског политичког живота. Онај ко је спреман да седне за исти сто са поштоваоцима тзв. независности Kосова није достојан да носи титулу српског патриоте десничара, а камоли ако са њима улази у коалицију. Грађани хоће од нас јасно дефинисане позиције по том питању – прецизирао је Ђурђев.

Председник Српске лиге истакао је да његова партија има кристално јасан став када је реч о овој теми.

  • Српска лига никада неће признати тзв. Kосово и никада неће ући у преговоре, разговоре и коалиције са партијама и покретима који признају тзв. Kосово као независну државу. Јасно да јасније не може бити – закључио је Ђурђев.

Оставите Коментар