• Рекао сам док траје ванредно стање да нећу да изговарам имена политичких противника, 50 дана то нисам урадио, нећу ни данас иако сам и ја и моја породица мета најтежих увреда – истакао је председник

Председник Србије Александар Вучић састао се са преставницима опозиције, а након тога се обратио нацији и одговарао на питања новинара о „шерпа протесту“, Драгану Ђиласу и нападима опозиције.

  • Рекао сам док траје ванредно стање да нећу да изговарам имена политичких противника, 50 дана то нисам урадио, нећу ни данас иако сам и ја и моја породица мета најтежих увреда.

Ја не мислим да се гласови добијају плакањем. Ја мислим да пред народ идете са планом и програмом, са оним што сте урадили и са оним што ћете да урадите. Ја сам поносан на то што никада нисам поменуо ничије дете и људи који говоре тако нешто, не говоре истину. На моју жалост то није био случај са мојом децом.

Мали Вукан је још мали, али биће јак. Данило је одрастао. Милица је напунила пре неки дан 18 година тако да је и она већ велика. Они што нас нападају сада нису нама дозвољавали да шетамо, само да прошетамо Таковском улицом. Тада је убијен Ранко Панић. И даље не изговарам никаква имена. Желимо да покажемо да имамо толерантан однос.

На увреде ћу се трудити да одговорим радом. Нећу да одговарам увредама. Важно је да утичемо на то да се стишају страсти у друштву. Молим оне који се супротстављају њиховој агресивности да не одговарају на исти начин. Укупно у свему овоме не учествује пет или шест одсто људи. Није ни три одсто, све укупно са обе стране. Људи хоће нормалан живот и ништа више. Ако већ не могу да утичем на ове прве, желео бих да апелујем на ове друге да не одговарају на тај начин – каже председник Србије.

На питање шта мисли о нападима на Драгана Ђиласа и његову децу.

  • Ја нисам чуо да је ико поменуо Ђиласову децу. Ја сам чуо да хоће да силују моју ћерку и да желе мом сину да добије рак уместо короне. Kо му је поменуо децу? Ја осуђујем све увреде. Шта мислим о господину рећи ћу за два или три дана, а децу му нико није спомињао. Што се тиче бакљи и нападима, ми смо гледали једну скупину људи на општини Стари град где је једна група људи нападала раднике који су имали дозволу за кретање и радили, градили – рекао је Вучић.

Оставите Коментар