Ових дана поред случаја организованог криминала, пажњу је привукао и случај извесног Жике Невоље у образовању. Јавност је узбуркана информацијом да дотични Жика Невоља господари државном институцијом задњих 30 година. Веља невоља и његова група успели су себе да поставе изнад устава и закона на начин што су паралисали институције које су требале да спрече њихов настанак и деловање. Исти такав случај је и случај директора једног института кога медијска јавност карактерише као Жику невољу. Kоји супротно уставу и закону господари државном институцијом, за овога човека и групу која га је довела закон о науци не важи, кроз заобилажење устава и закона проналазили начине за истог да 30 година газдује државним ресурсима и паралише институцију. А зашто је ова институција битна за Србију? У ситуацији где се председник Државе и његов тим боре дан и ноћ за економски бољитак и сваки други резултат , такође где су се изборили да на светлост дана исплива грандиозно дело Дара из Јасеновца, општа али и стручна јавност остала је подељена јер задњих 50 година институти којима је била обавеза да се баве националним и патриотским стварима те културом сећања не само да нису прикупљали грађу на ту тему, него нису ни имали значајну улогу у нашем друштву да научно фундирају и расветле геноцид и страхоте који су се дешавали над нашим народом. Људи на тим функцијама деградирају српску науку, да се подсетимо да је због таквих гомила младих научника и људи напустило Србију.
Извршна власт мора хитно да истражи цео овај случај како би се српска наука ставила у функцију државних циљева али и да би се спречио одлазак младих научника због ко зна колико оваквих „невоља“. Док сами себи изгласавају научна звања, док сами себи објављују и рецензирају научне радове, млади научници немају шансу да служе својој држави и дају научни допринос.
Уколико се српска наука не стави у службу националног интереса и млади научници не добију своју перспективу остаје нам да будемо сведоци сумрака српске науке због разних Жика Невоља који се за новац свих грађана понашају као недодирљиви господари српске науке.

Аутор: Микан Кртић

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

3 KОМЕНТАРА

  1. Знам ја ко је Живојин Ђурић. Он јесте више од тридесет година зајахао ИПС. Тај је познат по спопадању жена, а ћерка му има стан у Бечу, па се питам од који је то све пара!!! Хитно испитати Жику невољу и проверити му сву имовину.

  2. Жика је лажни патриота и Сорошевац. Жика са Сорошевим Фодом за Отворено друштво ради на заједничком пројекту, и тај исти Живојин Ђурић је са истом Сорош фондацијом потписао Уговор број 19290/2з.5 о као и да је од истих примио на име реализације 878.000,00 динара, а да су иста средства уплаћена на рачун Института код АИК банке. Ето то је тај велики српски патриота!!!

Оставите Коментар