• На челу листе уједињене деснице на предстојећим изборима требало би да се нађе неко јако име попут др Бранимира Несторовића – каже председник Српске деснице Миша Вацић у интервјуу за „Нашу Борбу“.

Он је коментаришући позиве председника Заветника Милице Ђурђевић Стаменковски и председника Двери Бошја Обрадовића за сарадњу Деснице рекао да би заједничка листа деснице могла да освоји преко 20 посто гласова.

  • Верујем да су и Милица и Бошко схватили да је дошло време да се десница уједини. Да уједињена десница има јак коалициони капацитет и да може да добаци до 20 посто гласова. Једини проблем је што ту фали ауторитет. Ценим и поштујем Милицу, без обзира на наше некадашње несугласице и разлике. За Бошка бих имао свашта да кажем, почевши од шуровања са жутима па на даље али нека му се то рачуна као ружна прошлост, с надом да је неће поновити. Ипак, као што рекох ту фали јак ауторитет јер гласачи ни Бошка ни Милицу не виде као ауторитет који би био довољан да придобије поверење и гласове. Несторовић је рецимо добар ауторитет, уколико би желео да се стави на чело уједињене деснице. У сваком случају потребно је пронаћи јако име, које може одолети медијским нападима и од стране режима и од стране либералних медија. Моју подршку за уједињење десних снага имају – каже Вацић.

Вацић сматра да би главни циљеви око којих десне снаге треба да се окупе требало да буду: одбрана Косова и Метохије, Републике Српске, борба за права Срба у Црној Гори, и уопште Срба у региону, борба за већи наталитет и борба против другосрбијанског утицаја.

Он је посебно нагласио значај подршке Србије Републици Српској.

  • Србија ће увек подржавати Републику Српску. То је обавеза Србије, без обзира ко је власт у Београду. Та подршка се не заснива само на удовољењу гласачком телу које је значајним делом пореклом из пречанских крајева, већ и у моралној дужности. На крају смисао Србије је да окупља око себе све српске земље и да им буде стуб и упориште. Што се тиче подршке председнику Републике Српске, сличан је принцип као и за подршку Републици Српској. Председник Српске је институција. Док год је председник Српске окренут борби за очување Српске и српског народа, он мора бити подржан из Србије – рекао је Вацић за “Нашу Борбу”.

Оставите Коментар