Саша Синђелић, кључни сведок у монтираном судском процесу поводом измишљеног државног удара у Црној Гори 2016. године, на основу чијих лажи су неколицини политичких противника Ђукановићевог диктаторског режима потпуно неосновано изречене вишегодишње затворске казне, време проводи ишчекујући нову пресуду за убиство које је 2002. године извршио у Хрватској. За то дело је већ био осуђен на 21 годину затвора, али му је због околности да је осуђен у одсуству, а вероватније због исказане спремности да својим лажима наноси штету интересима српског народа, од стране хрватског правосуђа дозвољено понављање поступка.
Иако сасвим основано очекује да ће хрватски суд узети у обзир његове антисрпске ставове, те овога пута бити значајно блажи у одмеравању казне, Саша своје притворске дане ипак не проводи спокојно, с обзиром на то да је његова породица услед лошег материјалног стања на рубу егзистенције. Из наведеног разлога, Саша је одлучио да се обрати судији Вишег суда у Подгорици Сузани Мугоши, која је у својству председнице судског већа оркестрирала намештеним суђењем у претходно поменутој афери “Државни удар”. Наиме, иако та фарса није довела до жељених резултата, Саша верује да је он своју улогу одиграо у потпуности у складу са инструкцијама добијеним од Мугоше и њених налогодаваца, из ког разлога јој се писменим путем обратио, тражећи да на рачун његове адвокатице буде уплаћено 35.500 евра, колико му је Мугоша обећала за његово лажно сведочење, а како би адвокатица тај новац проследила његовој егзистенцијално угроженој породици.
Наведени Сашини поступци још једном потврђују његову наивност, као прво тиме што од црногорског режима очекује самилост и исплату мита које му је обећано, а са друге стране што и када би се такво чудо десило, верује да би његова адвокатица Нада Митровић Ракић из Смедерева тај новац проследила његовој породици. Наиме, Нада Митровић Ракић је пред регионалним медијима дебитовала пре више година тиме што је од ожалошћене породице покушала преваром да извуче новац подижући тужбу против покојника, док је недавно своје моралне квалитете потврдила и спремношћу да подржи лажне наводе из Сашине изјаве о наводној укључености српских државних органа у фиктивни покушај “државног удара” у Црној Гори.
Имајући све наведено у виду, не може се искључити могућност да ће се Саша током наредног периода огласити са новим “информацијама” настојећи да од црногорског режима, који га је злоупотребио, преварио и одбацио, оствари неку корист за своју породицу, пошто ће његова лична егзистенција по свој прилици бити дугорочно обезбеђена средствима хрватских пореских обвезника.

Извор : Националист

--

Leave a Reply