Прошле недеље невладине организације направиле су извештај о стању демократије у Србији за 2020. годину. Овај извештај су доушници запада из Србије послали ових дана у Брисел. Читаво једно поглавље извештаја о стању демократије у Србији за 2020. годину посвећено је порталу Prismotra.net. Овај извештај направила је невладина организација под називом “Центар савремене политике”. У овом извештају они су се жалили на текстове Prismotra.net о НАТО лобистима, анти-кинеској пропаганди у Србији, као и на поједине новинаре блиске војвођанским сепаратистима. Prismotra.net открива људе који су писали овај доушнички извештај против Prismotra.net и Србије.

Никола Буразер

Никола Буразер је директор невладине организације “Центар савремене политике” и један од четворо аутора овог доушничког извештаја. Скраћеница ове организације је “CEP”. Никола Буразер је у периоду од 2010. године до 2011. године радио у канцеларији тадашњег председника Србије Бориса Тадића. Он је такође један од новинара портала “European Western Balkans”. Циљ овог портала је да напада сваки покушај Србије да води неутралну политику. Никола Буразер је једно време живео и радио у Загребу. Активно је учествовао у протестима невладине организације “Не давимо Београд”.

Емина Муминовић

Емина Муминовић је уредник портала “European Western Balkans” и други аутор доушничког извештаја о стању демократије у Србији за 2020. годину. Поред тога што је уредник на порталу у власништву “CEP-а”, она је такође и новинар на порталу “European Western Balkans”. Неки од њених текстова су писани у сарадњи са директором “CEKORA” Наташом Ђерег која је главни анти-кинески лобиста у Србији. Други њени текстови односе се на то како Србија треба да напусти своју политику неутралности и да слепо слуша Европу.

Александар Ивковић

Александар Ивковић је пројектни асистент у “CEP-у” и трећи аутор извештаја о стању демократије у Србији. Он је такође и новинар на порталу “European Western Balkans”. Оснивање овог портала финансиралу су: “Balkan Trust for Democracy, “European Fund for the Balkans”, “Konrad Adenauer Stiftung”. Један део новца су добили и од пројеката које невладиним организацијама додељује НАТО канцеларија за финансије.

Никола Цуцкић

Никола Цуцкић је пројектни асистент у “Центру савремене политике” и последњи аутор доушничког извештаја. Он је такође и новинар портала “European Western Balkans” који је основан 2017. године.

Prismotra.net

Leave a Reply