Крајем маја прошле године одржан је састанак 20 невладиних организација окупљених око организације “Tri slobode”. На овом састанку је предложено да се мора радити на забрани приказивања документарног филма о погрому Срба на Космету 17. марта 2004. године у основним и средњим школама, пише Prismotra.net.

Ко су људи који стоје иза овог плана да се сакрију злочини над Србима 2004. године?

Маја Стојановић

Прва на састанку говорила је Маја Стојановић из “Građanskih inicijativa”. Она је извршни директор невладине организације која је само у протекле две године добила 700.000 евра из иностранства. Тим средствима финансирају се акције “Građanske inicijativе”, као што су заташкивање злочина 2004. године над Србима у којима је убијено 28 Срба, 900 претучено и 4.000 протерано са Космета. Маја Стојановић је била активна и политички, 2017. године учествовала је у штабу Саше Јанковића на председничким изборима.

Иван Ђурић

Иван Ђурић је други говорник на том срамотном састанку. Он је члан невладине организације “Inicijativa mladih za ljudska prava”. Учествовао је у више провокација у Београду са транспарентима на којима је писало да су Срби злочинци. На састанку је осудио називање Албанаца са Космета, Шиптарима. Оно што Иван Ђурић не зна, да Албанци који зиве у Албанији, сами називају Албанце са Космета Шиптарима.

Милена Васић

Милена Васић из Jukom-а је трећи говорник на овом састанку. С обзиром да је по струци правник, није се усудила да постави питање процесуирања албанских терориста због њихових злочина. Уместо тога, наставила је праксу претходних говорника да напада Србију. На крају састанка говорници су се сложили да Срби гледају Албанце као нижа бића.

Њихови финансијери били су задовољни њиховим радом и обећали им нове донације за нове провокације Србије.

Prismotra.net

Оставите Коментар