У оквиру екстремистичке левичарске организације “Marks 21” постоји посебно одељење за врбовање младих људи. На челу овог одељења налази се Ања Илић И Павле Илић, пише портал Prismotra. Иако нису у родбинским везама њихов посао је сличан. Павле Илић је задужен за врбовање мушкараца за организацију “Marks 21”, а Ања Илић је задужена за врбовање младих девојака за организацију “Marks 21”. Ања Илић је завршила Филозофски факултет у Београду. Управо овај факултет је и њена база где врбује нове девојке. Филозофски факултет у Београду је место где је она упознала бившег вођу Матију Меденицу који ју је укључио у ову огранизацију. Данас је Ања Илић један од најутицајнијих чланова “Marksa 21”.

Као и сви чланови “Marksa 21” и Ања Илић често одлази у Немачку, тачније у Берлин. То није чудно с обзиром да “Marks 21” у Немачкој има велики број финансијера. Један од њих је и организације “Rosa Luxemburg Stiftung South East Europe”. Ања илић је члан “Marksa 21” од 2015. године. За ових пет године прешла је пут од обичне активисткиње до једне од најутицајнијих особа у “Marksu 21”. Као члан Координационог одбора “Marksa 21” учествовала је у смени бившег вође “Marksa 21” Матије Меденице. Каква је особа Ања Илић говори и то што је напала човека који ју је 2015. године убацио у организацију “Marks 21”, Матију Меденицу. Новац је био велики мотив да подржи струју унутар “Marksa 21” која је напао Матију Меденицу и избацила га из ове организације. Новац је Ањи Илић био преко потребан с обзиром да се ради о девојци која је склона алкохолизму и наркоманији.

Начин врбовања младих девојака на Филозофском факултету у Београду је следећи: Ања Илић заједно са још неким девојкама из “Marksa 21” прилазе младим девојкама бруцошима, најчешће су то отуђене девојке које немају пријатеље на факултету. Тада им Ања Илић нуди дружење, изласке, алкохол и наркотике. После одређеног времена убацује их у “Marks 21”, и искоришћава за своје идеје. Још један задатак Ање Илић поред врбовања младих девојака јесу и акције на протестима. На протестима Ања Илић предводи двадесетак младих девојака које услед сукоба са полицијом почињу организовано да вриште како би произвеле одређени медијски ефекат у земљи и свету. На последњим протестима у Београду могле су се видети младе девојке које провоцирају полицију и распирују сукобе. Све су то девојке из “Marksa 21”. На ове протесте често долазе под утицајем разних опијата.

Организација “Marks 21” је веома опасна за младе девојке. Ова организација функционише и попут једне секте. Често се дешава да на њиховим журкама које прави “Marks 21” организују и оргије где сексуално искоришћавају младе девојке. Ексртремни левичари у Београду познати су по својим оргијама где везују младе девојке и сексуално их искориштавају. Ања Илић је такође повремено активна у покрету “Ne davimo Beograd” и на чије је протесте заједно са осталим члановима “Marksa 21” редовно одлазила.

Prismotra

Leave a Reply