У нашим текстовима најавили смо бескрупулозну борбу против корумпираних политичара, страних тајних служби и убачених агената. У тој борби једнако ћемо истражити и опозицију и власт. Истражићемо сваког ко ради против интереса државе Србије и њеног народа. ИСТРАГА је дошла до информације да министар финансија у Влади Србије и бивши градоначелник Београда Синиша Мали покушава уз помоћ ЦИА да преузме власт у Србији. Kо је заправо Синиша Мали? Шта припрема у Србији?

Синиша Мали после завршетка студија у Србији, добија стипендију “Ron Brown“, и уз помоћ те стипендије магистрира на Вашингтонском Универзитету у Сент Луису, Сједињене Америчке Државе. Према нашим сазнањима управо је на студијама у Америци заврбован од стране агената ЦИА за будуће деловање у Србији.

После петооктобарских промена и доласка ДОС-а на власт, као кадар Г-17 плус са само двадесет девет година постављен је за помоћника министра за приватизацију. Да се Синиша Мали спрема за озбиљније деловање у Србији видело се већ крајем 2001. године, када је постављен за директора Центра за тендерско-аукцијску приватизацију, реструктурирање и тржиште капитала.

Његови ментори успели су да га убаце у сваку власт у последњих деветнаест година. Данас, 2019. године Синиша Мали је министар финансија и један од најмоћнијих људи у Србији. Према нашим сазнањима Синиша Мали и агенти ЦИА планирају целокупно преузимање власти у Србији. Велику помоћ у томе пружиће им кадрови које је Синиша Мали поставио на разне државне функције у претходних деветнаест година, али и они које је поставио у Српској Напредној Странци.

ИСТРАГА жели да пита Синишу Малог шта је радио у ресторану са америчким амбасадором Kајл Скотом, мимо свих протокола и званичних посета? Шта су то на састанку договарали? За шта је Синиша Мали тражио подршку?

ИСТРАГА ће у наредном периоду наставити да истражује и обавештава јавност о деловању Синише Малог и других убачених агената у власти Републике Србије. Синиша Мали није једини министар у влади који ради у интересу ЦИА и западних служби. Поред њега, један од убачених агената је и министарка саобраћаја Зорана Михајловић, али са њом ћемо се позабавити у неком од наредних текстова.