Према добро обавештеним изворима из врха Демократске партије социјалиста, Мило Ђукановић, председник Црне Горе, због све интензивнијег негативног извештавања иностраних и регионалних медија о политичко безбедносној кризи у Црној Гори, коју је иначе сам изазвао својим одлукама, наредио је да се сачини списак неподобних новинара и медија, којима ће се забранити улазак у Црну Гору.

Исти извори истичу да Ђукановић у ретким луцидним моментима, вероватно када не конзумира оно што иначе прекомерно конзумира, практично луди од новинских текстова и информација медијских портала, у којима се раскринкавају његови злокобни планови и крађе државног новца, а који га заправо истинито осликавају као злог диктатора.

Због наведеног, Ђукановић је донео одлуку, да његова кокаинска империја узврати ударац слободном и независном новинарству, јасно наредивши „неподобним новинарима забранити рад, без обзира о коме је реч“. У последње време значајно се повећао број негативних текстова о Ђукановићу, корумпираности система који је створио и његовој лично, политичкој кризи коју је изазвао отимачином црквене имовине у Црној Гори, али и недавним хапшењем свештеника, те нападима полиције на голоруке грађане, не само код регионалних већ и код респектабилних иностраних медијских кућа.

Црна гора је држава која је већ пуноправна чланица НАТО савеза, реално без икаквих конкретних доприноса, али је пуноправна. Исто тако, Црна Гора, барем декларативно, тежи и залаже се за владавину права, демократију, слободу вероисповести, слободу медија и извештавања, док је у пракси потпуно другачије.

Наиме, Црна Гора је већ делимично или у потпуности забранила рад оним телевизијама и емисијама које су негативно извештавале о односу режима према Српској православној цркви и њеним верницима. Овакав однос не говори о европској перспективи Црне Горе, јер ће по одлуци Ђукановића бити састављен списак неподобних медија, на којем ће се наћи немачки „Спиегел“, „Зеит онлине“ и „Неуе Зурцхер Зеитунг“, британски „Тхе Гуардиан“, „ББЦ“ и „Реутерс“, велике медијске куће које су објективно извештавале о протестима у Црној Гори, репресији Ђукановићеве полиције према грађанима, а ту је и велики број регионалних медија и портала. Списак за Ђукановића „непријатељских медија“ је подугачак, а да ли такав владар заиста треба Европи и западу, да ли је то држава која је на европском путу, остаје да се види

Оставите Коментар