„Не би било могуће све што се десило у Црној Гори без помоћи Србије, што је препознао блаженопочивши митрополит Амфилохије и због тога се више пута састао са председником Србије Александром Вучићем, рекао је у „Српском свијету“ Владимир Ђукановић, народни посланик и председник скупштинског Одбора за правосуђе.

– Како могу да оптужују Вучића да ће признати Косово када годинама све ради како би чак и разговоре о признању скинуо са дневног реда? Ваљда томе претходи референдум“, узбуђено је реаговао гост „Српског свијета“ и додао како се неоправдано напада породица српског председника додајући:

– Оптужују Андреја Вучића да има авионе, камионе! Нико не даје ни један конкретан доказ за то! Нема ништа од тога! Ради у Ковници новца!“

Наглашавајући да је реформа правосуђа изузетно тешко спроводива јер судије никоме не одоварају, а владавина права је неопходна за наставак отварања поглавља и евроинтеграције, Владимир Ђукановић наглашава да ЕУ од Србије тражи ствари које се не налазе ни у једном њиховом правном систему, не желећи да прецизира о чему се конкретно ради због евентуалног нарушавања преговарачког процеса.

Гост „Српског свијета“ је говорио и о томе зашто му се не допада начин опхођења Кризног штаба према грађанима и наглашава да неће платити мандатну казну због неношења маске.

Владимир Ђукановић је објаснио када и зашто је Српска радикална странка била најбоља српска партија, и зашто Шешељ није хтео да преузме одговорност и дође на власт, а било је речи и о основном проблему српске опозиције, те зашто се често не слаже са својим партијским колегама и не гласа за предлоге своје странке у скупштини, али и зашто је стално на терену. Ово су само неке од тема о којима је било речи у „Српском свијету“ са Владимиром Ђукановићем.

Leave a Reply