Синоћ је управа криминалистичке полиције извршила претрес предузећа Д Експрес, приватне компаније за курирску службу која је како сазнајемо у власништву Јунајтед групе.

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је МУП-у Републике Србије и Пореској полицији захтев за прикупљање потребних обавештења, након достављања информација од стране МУП-а да постоје индиције да је у компанији “Д Експрес“ извршено кривично дело које се гони по службеној дужности.

Наложено је да МУП и Пореска полиција у оквиру својих законских овлашћења прикупе и обезбеде доказе који могу бити од значаја за вођење кривичног поступка, потврђено је РТС-у у Вишем јавном тужилаштву.

Упад криминалистичке полиције у просторије ове фирме прокоментарисали су лидери опозиције окупљене око листе Србија против насиља називајући га скандалозним.

“Полиција није упала у Пошту да испита корумпираног директора кога сви плаћамо, али је зато упала у приватну фирму попут рекеташа, да помогне у кампањи режима против радника који штрајкују.

Могли би да виде и чему служи прислушни центар на 3.спрату Поште!?”

Написао је Мирослав Алексић, лидер Народног покрета Србије, на свом Твитер профилу, не коментаришући чињеницу да је фирма Д Експрес у власништву Јунајтед групе, чији је власник Драган Шолак , главни медијски покровитељ изборне кампање “Србија против насиља”.

Интересантна је чињеница да је представник синдиката “Слога” у Пошти Србије, Стефан Митровић, данима уназад гостовао на Нова С (Медиј у власништву Јунајтед групе) одакле је позивао запослене у пошти да остају у противзаконитој обустави рада, а да је баш синдикат који он представља подржао и листу Србија против насиља.

Kако су “Новости” раније писале према сазнањима “Митровић није само обичан поштар већ, један од власника “Д Експреса” и синдикалац Драгана Ђиласа и Драгана Шолака.” За све ово време док су Шолакови медији, односно медији у власништву Јунајтед групе навијали да се штрајк настави, наводно подржавајући раднике, Поште Србије су губиле на дневном нивоу милионе, док су послове поште преузимале приватне курирске службе попут Д Ескпреса.

Kоји управо у сред штрајка рекламирао на истим тим медијима као једна од најбољих курирских служби у Србији.

Да Више јавно тужилаштво функционише по закону, а не по налозима страних агентура показује и чињеница да су вечерас полиција и Више јавно тужилаштво у Београду ушли у просторије “Пошта Србије”, што су поједини медији и пренели. Зашто Микију Алексићу, Мариники Тепић и осталим проевропским лидерима, спонзорисаним од стране Драгана Ђиласа и Драгана Шолака смета истрага више је него очигледно, јер је удар на предузећа њихових шефова, удар и на њих саме.

Оставите Коментар