Ковачевић, који је био вршилац дужности помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, настрадао је у саобраћајној несрећи 26. августа. Сахрана ће се одржати у уторак у 14 часова на новом Градском гробљу у Ваљеву

Комеморација трагично настрадалом Милошу Ковачевићу, помоћнику министра у Сектору за борачко-инвалидску заштиту, одржана је данас у у Народној скупштини Републике Србије.

У уторак, 29. августа, породица ће примати саучешће од 11 часова у породичној кући, у Ваљеву, где ће се служити опело у 12 часова, наводи се на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Сахрана ће се одржати у 14 часова на новом Градском гробљу у Ваљеву.

Подсећамо, у саобраћајној несрећи која се догодила 26. августа око 1.30 у месту Љубичево код Пожаревца, у судару аутомобила „пежо 508“ и теретног моторног возила „ман“, две особе су настрадале.

Погинули су Милош Ковачевић (31), вршилац дужности помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, из Сектора за борачко-инвалидску заштиту, путник у аутомобилу, као и возач аутомобила Д.Б. (66).

Увиђај је извршиo тужилац Основног јавног тужилаштва у Пожаревцу, наведено је у саопштењу МУП-а.

Ковачевић је био директор Центра за српско-руску сарадњу од марта 2019. до новембра 2020. године. Од руског председника Владимира Путина добио је посебну медаљу и диплому за организовање учешћа више од 200 младих из Србије на Светском фестивалу младих и студената у Сочију.

Заједно са Александром Залдостановом, вођом „Ноћних вукова“, Ковачевић је предводио делегацију Центра у граду Александров (Владимир регија), која је учествовала у церемонији отварања споменика цару Ивану Грозном. Тим кораком активисти Центра за српско-руску сарадњу су желели да истакну вековне везе два народа, пошто је бака првог цара целе Русије била Српкиња Ана.

Милош Ковачевић предводио је недавно државну церемонију обележавања 218. годишњице Боја на Иванковцу, на брду Иванковац код Ћуприје. Ковачевић је подсетио на то да је Бој на Иванковцу био први сукоб Срба устаника са турском војском, будући да су се до тада наши преци борили само са дахијама.

Иза Ковачевића остали су супруга и дете.

Оставите Коментар