После скандалозних најава да ће доћи на Цетиње, као што су из Војводине ишли у Шпански грађански рат да се боре против фашизма, лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак стигао је у град у ком ће се у недељу устоличити митрополит Јоаникије, преноси SputnikNews.com.

Искусни политички лидер познат по агресивном декларативном залагању за људска права и толеранцију, дошао је да са комитама протестује против верског чина устоличења митрополита црногорско-приморског, евидентно вређајући основна верска права великог броја грађана Црне Горе.

Иако не постоји никакав други скуп, осим непријављеног комитског, Чанак се и овом приликом тобоже залаже за то да све прође мирно. Као да инцидент могу да направе митрополит и патријарх СПЦ, а не они којима се председник ЛСВ придружује:

„Важно је да будем тамо и да обезбедимо да ти протести буду грађански. Оно што може да се деси је варница за увођење ванредног стања у Црној Гори, да би онда то био изговор да се направи заокрет у деинституционализацију, да замрзне односе са НАТО, тражи помоћ од Србије. Ако би се молио некоме или нечему, то би било да случајно не падне кап крви јер ће она упалити балканско буре барута и то само због бесрамне потребе за влашћу појединаца“, објаснио је раније за Танјуг своју улогу на Цетињу председник ЛСВ.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар