Такозване Комите Мила Ђукановића окачили су више црногорских заставе на ограду Цетињског манастира.

Ово су учинили након што је раније данас поднета кривична пријава против монахиње С. С. због оптужбе да је извршила повреду угледа Црне Горе тиме што је скинула заставу Црне Горе коју је неко претходно окачио. Монахиња се терети да је бацила заставу, што заправо није истина и што снимак догађаја демантује.

Новинар Побједе Слободан Чукић, новинарка Градске Даница Јанковић и сниматељ Владимир Брацановић су навели да су их данас испред Цетињског манастира вербално напале две особе, а да је полиција спречила физички напад.

Новинари тим поводом дају изјаве у Центру безбедности Цетиње.

Надлежни се нису оглашавали о наводима да је особа која је окачила заставу наводно пријетила свештеницима, због чега су и првобитно дошли испред Цетињског манастира.

Након што је обнародована информација о инциденту код Цетињског манастира, на који је реаговао чак и министар унутрашњих послова Филип Аџић, уследило је ново качење застава па је сада двадесетак државних и нео-зеленашких застава на огради манастира.

Адвокат Далибор Каварић реаговао је на наводе из полицијске кривичне пријаве поводом догађаја који су се јуче десили код Цетињског манастриа, истичући да су нетачни наводи из пријаве да је монахиња бацила државну заставу Црне Горе.

– Осведочени губитници и мрзитељи цркве су у својој флустрацији објавили снимак под насловом ‘монахиња бацила заставу Црне Горе постављену на ограду Цетињског манастира’. Међутим, да се ради о безочној лажи утврђује се тако што када прегледате снимак видите да нико живи не може видети ни потврдити да је монахиња ‘бацила заставу’, (а наравно и неспорно је скинула са ограде, јер је ту постављена искључиво као провокација а не из љубави према Црној Гори). Кога интересује истина нека само погледа овај снимак – рекао је Каварић.

Што је најгоре, каже он, очигледно ни полиција ни тужилац нису погледали снимак него су подлегли притиску неколико острашћених и флустираних губитника и експресно привели и процесуирали монахињу у седамдесетим годинима при чему из државног тужилаштва никада нису поступили по десетинама кривичних пријава за изазивање верске и националне мржње и нетрпељивости, на дестине монструозних и мрзитељских текстова појединих медија, изречених на рачун митрополита Амфилохија, Јоаникија, цркве, свештенства….

– Него, на Цетињу, у коме суд ослобађа Вељовића на основу јасног снимка, сигурно треба осудити и протерати једну бабу, на основу снимка, на коме не постоји оно, за шта се она оптужује и за шта је пријављена и приведена у року од неколико минута – саопштио је Каварић.

Оставите Коментар