Хрватски полицајац Драгомир Судар, који се на православни Бадњи дан нашао на селфију 24-годишњег младића који је имао шајкачу с кокардом на глави, премештен је са свога радног места, пише „Глас Славоније“.

Иако „Глас Славоније“ није добио званични одговор где је полицајац премештен, односно у коју полицијску станицу, добили су званични одговор из МУП-а у којем стоји да Судар више не ради тамо где је радио пре настанка спорне фотографије.

МУП истиче да је против тог полицајца отворен дисциплински поступак због теже повреде службене дужности.

„Такође вас обавештавамо да је полицијски службеник у складу са законским прописима премештен на друго радно место за које је прописан нижи коефицијент сложености послова“, одговорили су на питању из МУП-а.

Подсетимо, спорна фотографија осванула је на друштвеним мрежама, па се у целу причу укључила Полицијска управа осјечко-барањска.

Против 24-годишњака одмах је поднесен оптужни предлог из Закона о прекршајима против јавног реда и мира, док је против полицајца начелник Полицијске управе покренуо дисциплински поступак. Спорни селфи настао је када је група мушкараца, махом из Тење, отишла у шуму по бадњак.

Извор: sputniknews.com