Никола Тесла- геније који је рођен можда у погрешном веку. Брилијантни ум, неупоредив са осталима. Његов рад, идеје и изуми један су од главних разлога данашње технологије. Да Тесла није постојао и даље би смо тражили одговоре на које је Тесла одговарао у свом животу.

Његови изуми далеко су превазишли струју. Уз финансиску подршку свог банкара Џеј Пи Моргана, Тесла је 1899. године у Kолораду успоставио експерименталну лабораторију која је садржала високонапонску опрему за радио пренос. Лабораторија је имала торањ висине око 60 метара за пренос и пријем радио таласа и најбољу прихватну опрему која је била доступна у то време.

Један од најважнијих тренутака у лабораторији догодио се једне ноћи када је Тесла био сам. Приметио је мистериозне електричне радње за које је сматрао да су морали бити интелигентни сигнали. С обзиром да су се промене дешавале периодично и са тако јасном сугестиом броја и поретка да их није бло могуће пратити из било ког, њему тада познатог, ралога.

Његове записане изјаве из 1901. године гласе:

„Док сам усаршавао своје машине за производњу интензивних електричних дејства, усавршавао сам и средсва за посматрање слабих напона. Један од најзанимљивијих резултата, а такође и од велике прктичне важности, био је развој одређених уређаја за откривање приближавајућих олуја на удаљености од неколико стотина миља, откривајући њихов правац, брзину и пређени пут.“ Написао је и још:

„Бавећи се овим делом, први пут сам открио мистериозне ефекте који су изазвали тако необично занимање. До сада сам усавршио апарат о којем сам говорио да сам из своје лабораторије у планинама Kолорада могао да осетим пулс земље, примећујући сваку електричну промену која се догодила у радијусу од једанаест миља.“

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Промене које сам приметио одвијале су се повремено и са тако јасним предлозима броја и редоследа да није могло да им се уђе у траг ни из једног мени познатог разлога. Био сам упознат, наравно, са електричним сметњама које производе Сунце, Аурора Бореалис и земаљске струје, и био сам, колико год сам могао да будем, сигуран у чињеницу да ове варијације нису ни из једног од ових узрока.“

“ Природа мојих експеримената спречила је могућност да промене настану атмосферским поремећајима, као што су неки исхитрено тврдили. Прошло је неко време када ми се у глави појавила помисао да су поремећаји које сам приметио можда последица интелигентне контроле. Иако у то време нисам могао да дешифрујем њихово значење, било ми је немогуће да о њима мислим да су потпуно случајни. Непрестално ми расте осећај да сам прво чуо поздрав једне планете другој. Сврха је била иза ових електричних сигнала.“

Тајанствени инцидент са сигналима био је само први од многих у који је Тесла пресрео оно што је сматрао за интелигентне сигнале из свемира. Током тог времена, научници су чврсто веровали да ће све бити вероватно уточиште за интелигентан живот у нашем сунчевом систему, осим Земље, а Тесла је веровао да су ови сигнали можда порекло са црвене ланете.

Идеја о ванземаљском животу, негде другде у универзуму, сигурно је оставила велики траг на Теслином раду.

Пред крај свог живота велики Никола Тесла развио је бројне проналаске који би према њему могли да пошаљу моћне количине енергије на друге планете у сунчевом систему. Иако он никад није отрио техничке детаље моћног предајника, 1937. године објавио је нову формулу, која указује да је:

„Kинетичка и потенцијална енергија тела је резултат кретања и одређена је његовом масом и квадратом брзине. Нека се маса смањи, енергија се смањи за исти проценат. Ако се сведе на нулу, енергија је такође нула за било коју коначну брзину.“

До 1920. године схватио је да може да ухвати сигнале праћене из свемира, али убрзо након тога изразио је велику забринутост због ванземаљских бића из других места у свемиру и не сланих планива за нашу планету. Тесла је изјавио:

„Сигнали су прејаки да би решли велику удаљеност од марса до земље. Тако да сам присиљен да признам себи да извори морају долазити негде из оближњег свемира или чак са Месеца. Сигуран сам , међутим, да створења која међусобно комуницирају сваке ноћи нису са Марса или можда са било које друге планете у нашем сунчевом систему.“

И није био једини који је тврдио да је примио сигнале од интелигентних бића са других места у космосу.

Гуљелмо Маркони италијански физичар и инжењер такође је тврдио да је чуо ванземаљски сигнал са радио предајника.

Тесла је направио уређај са којим ће моћи да комуницира са другим животима у космосу. Тајанствени уређај назван је „ТЕСЛАСKОП“ и он прима сигнале космичких зрака и на крају се синали пребацују на аудио.

Истина је да о Теслиним пројектима и проналасцима не знамо толико пуно, вероватно са разлогом.

Не могуће је знати колико његових дела остаје скривено у строго тајним базама које припадају војсци.

Из овоа можемо да закључимо да су Теслин рад и теорије о бићима са друге планете, многи високорангирани владини званичници схватили врло озбиљно, а крајње је време да признамо да су његови пројекти били далеко испред свог времена.

Оставите Коментар