Партизани спроводе на стрељање у Аранђеловцу свештеномученика митрополита црногорско-приморског Јоаникија Липовца (1890-1945). Место где је сахрањен је и данас остало непознато.

Према једној верзији, Народни херој Пеко Дапчевић је био лични наредбодавац да се митрополит Јоаникије Липовац стреља, а потоњи Титов амбасадор Владимир Роловић је извршио наређење, док је Василије “Циле” Ковачевић био непосредни егзекутор. По другој верзији, убио га је лично Пеко Дапчевић. 

Иако су Срби дали највише бораца Титовом партизанском покрету, иако су прошли кроз геноцид и најстрожи режим немачке окупације у Европи (стрељање 100 српских цивила за једног убијеног Немца и 50 Срба за једног реањеног Немца), Титова војска се, по уласку совјетске Црвене армије у Београд, према Србима понашала као окупаторска, ако не и горе.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Партизани су убили скоро две стотине свештеника на територији данашње Црне Горе на најбруталнији начин. Остало их је само петнаест, укључујући и три монаха. 

Једино су страни окупатори Турци, Бугари, Аустроугари, арбанашки башибозук, усташе итд. убијали наше епископе, свештенике и монахе. Исто то су чинили и Титови комунисти и горе од свих окупатора. И зато нам је данас овако како нам је, пошто су на власти њихова деца и унуци. 

Фото: Музеј Југославије

Ова слика је скоро изашла, читавих 75 година након ових догађаја и ово је први пут у нашој јавности да се Титови комунисти-партизани представљају у свом правом светлу. 

Свети митрополите Јоаникије моли Бога за твој грешни српски род. Амин.

2 KОМЕНТАРА

  1. Preko 400 pravoslavnih popova je sa puškom učestvovalo u borbi protiv okupatora. A saradnike, kvislinge, koji su ubijali i potkazivali patriote i rodoljube, stigla je zaslužena kazna. Sve one gibaničare koji su klali Srbe u Srbiji. A nije ih malo bilo.

Оставите Коментар