Српски верници у Копенхагену јуче се се такође окупили испред храма Светог Георгија како би подржали српски народ у Црној Гори у њиховој борби за одбрану храмова.

Храм Светог великомученика Георгија у Копенхагену на Бадње вече био је тесан да прими неколико стотина српских верника који су дошли на освећење и ложење бадњака уочи најрадоснијег хришћанског празника рођење Исуса Христа – Божића. Вечерњу службу водио је отац Александар Самарџић, старешина храма, а сам чин паљења бадњака обављен је испред храма.

Ако је судити по верницима који су дошли да заједно поделе радост на Бадње вече, српска заједница у Копенхагену има светлу будућност јер су многи верници дошли са својом малом децом, за коју је ватра од бадњака испред храма била посебна атракција.

Иначе, српски верници у Копенхагену су се такође окупили испред храма Светог Георгија како би подржали српски народ у Црној Гори у њиховој борби за одбрану храмова. С најдубљом хришћанском љубављу у братској слози служен је молебан Пресветој Богородици, који се служи у невољама и искушељима која снађу цркву Божију и њене верне.

Оставите Коментар