Српски верници у Копенхагену јуче се се такође окупили испред храма Светог Георгија како би подржали српски народ у Црној Гори у њиховој борби за одбрану храмова.

Храм Светог великомученика Георгија у Копенхагену на Бадње вече био је тесан да прими неколико стотина српских верника који су дошли на освећење и ложење бадњака уочи најрадоснијег хришћанског празника рођење Исуса Христа – Божића. Вечерњу службу водио је отац Александар Самарџић, старешина храма, а сам чин паљења бадњака обављен је испред храма.

Не дамо светиње!!!

Gepostet von Den Serbisk Ortodokse Kirke am Sonntag, 5. Januar 2020

Ако је судити по верницима који су дошли да заједно поделе радост на Бадње вече, српска заједница у Копенхагену има светлу будућност јер су многи верници дошли са својом малом децом, за коју је ватра од бадњака испред храма била посебна атракција.

Иначе, српски верници у Копенхагену су се такође окупили испред храма Светог Георгија како би подржали српски народ у Црној Гори у њиховој борби за одбрану храмова. С најдубљом хришћанском љубављу у братској слози служен је молебан Пресветој Богородици, који се служи у невољама и искушељима која снађу цркву Божију и њене верне.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here