Браћо и сестре, Србија и Црна Гора су на удару потајног и невидљивог непријатеља – вируса Корона, који је најпре Америка на свој начин убацила у Народну Републику Кину, како би уништила најмногољуднији народ на свету и њихову на светском нивоу јако моћну економију!

Али, авај, невидљиви непријатељ се раширио ван граница Кине, сада тај убица напада најстарији континент у свету – Европу! Напао је и многобројне друге континенте и земље. Све ово је америчко масло, ову ситуацију наизглед безнадежну, САД користи за убацивање америчких трупа свуда по свету, а највише по Европи. Нормално, у питању је и опкољавање и уништење наше братске земље Русије!

На овај начин, Америка покушава да загосподари целим светом! И наша Србија и Црна Гора су на удару. Али ово невидљиво зло, учиниће једну добру ствар- изаћи ћемо из кафића, барова, ноћних клубова, са сплавова и упознаћемо се са природним лепотама Фрушке Горе, Шар планине, Брезовице, Голије, Авале, Дунавског кеја, Палићког језера, Звечанске тврђаве, Палићког језера, Лима, Дурмитора, Жабљака на један здрав начин- кроз шетњу са својим најближима. Чућемо поново дечју грају и смех у двориштима наших комшија.

У природи смо безбедни, то саветују и еминентни стручњаци! Ово зло, учиниће још једну добру ствар- учиниће да породица поново увече буде на окупу, а то је нешто најлепше. Вратиће се народ молитви, а куће ће замирисати тамјаном! Ми Срби са Косова и Метохије смо рођени и живели у вишедеценијским полицијским часовима и опстали смо, тако да можемо да посведочимо да полицијски час није разлог за панику и страх, већ је то неопходна превенција у овом тренутку.

И дан данас, Срби живе окружени бодљикавим жицама, где је пречник слободе 100 метара, без обзира на Корону, па су истрајали. Браћо и сестре, не плашите се својих војника на улицама. Када их сретнемо поздравимо их чувеним покличом – „Живела Србија“!

Не вређајмо наше лекаре, наше спасиоце у овом трену већ- „Будимо људи“, како је говорио наш блаженопочивши патријарх Павле! И како у Библији пише- „Све ће ово проћи“. Морамо остати храбри, сложни, озбиљни, дисциплиновани и придржавати се упутстава и савета стучних лица.

Српски народ је извојевао многе победе кроз нашу историју, преживео многе ратове, епидемични тифус, недаће и гладне године након Другог Светског рата, Варијолу веру, бомбардовање, егзодусе, инфлацијске нападе организоване у кухињама западних моћника.

Срушили смо невидљиви фантом F-117 у току НАТО бомбардовања, срушићемо и победићемо и невидљиви COVID 19!

С Вером у Бога и Српство, чувајмо своје најближе и себе… „И биће светлост“ како Исус рече својим ученицима!

Јефимија Ђиновић, етно појац са Косова и Метохије

Оставите Коментар