Познати аустријски политичар Хајнц Кристијан Штрахе, који се са места вицеканцелара Аустрије и председника Слободарске партије повукао након прошлогодишње афере “Ибица”, најавио је свој повратак у политику. Он је у интервју за лист Геополитика говорио о мотивима да формира нову политичку странку Тим Штрахе Алијанса за Аустрију, као и намерама да учествује на изборима за град Беч:

“Чврсто сам убеђен да је нашој држави потребан нови, слободан грађански покрет као што је наш. Политички покрет, који све грађане узима поново за озбиљне чиниоце. Под канцеларом Курцом и градоначелником Лудвигом у Бечу влада невиђена отуђеност и препотентност према грађанима. Поред тога, мој велики циљ је да Беч од једног бирократског града без будућности претворим у социјално праведни родни град – рекао је Штрахе, окарактерасавши себе као “слободарски оригинал”:

„Ја сам слободарски оригинал и под мојим вођством стваран је и развијан претходних петнаест година успешан програм тзв. трећег пута. Из тих разлога, моји бирачи могу бити сигурни да ћу се и даље снажно залагати за слободу, социјалну правду и нашу отаџбину. Срби, као слободарски народ, свакако ће, као и у прошлости, препознати ко ће се за њихове проблеме највише залагати и коме ће дати свој глас“.

На питање да ли је, након свих политички промена, његов став по питању Косова остао непромењен, Штрахе је одговорио:

„Ко мене познаје зна да никад нисам мењао своја убеђења, па и када је владао жесток противветар, ја сам држао до свога мишљења. Увек сам недвосмислено говорио да је за мене покрајина Косово и Метохија корен српске државе и да се снажно противим издвајању те покрајине из српске државе, који неки преамбициозни европски политичари покушавају да спроведу. Србија је за мене, не само због заједничке културе и заједничких вредности, важан политички, али и економски партнер. Љубав према отаџбини и традицији, као и јединствени слободарски дух, који осећам сваки пут када дођем у Србију, за мене су увек инспирација“.

(Цео интервју можете прочитати у новом броју часописа „Геополитика“, који се налази у продаји на киосцима)

Оставите Коментар